Политика | Южноукраинск, 22 Декабря, 2017

Прийняли участь у засіданні координаційної ради

Свежие новости: Прийняли участь у засіданні координаційної ради

22.12.2017 року завідувач відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» Людмила Чернова прийняла участь у засіданні координаційної ради по виконанню міської комплексної Програми «Турбота», де прозвітувала про соціальну реабілітацію дітей-інвалідів у нашому місті.

Про це повідомив КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська".

У своїй доповіді вона зупинилася на основних моментах, а саме, що відділення соціальної реабілітації дітей – інвалідів комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  м. Южноукраїнська» - це установа, діяльність якої направлена на створення системи заходів для відновлення або опанування дітьми з інвалідністю або дітьми віком до двох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, знань та навичок, необхідних для незалежного або підтриманого проживання в соціальному середовищі.  

На сьогоднішній день у м. Южноукраїнськ зареєстровано 149 дітей з інвалідністю, з них 19 дітей навчаються у навчальних закладах, спеціалізованих школах – інтернатах і  фактично проживають за межами нашого міста.  130 дітей живуть в м. Южноукраїнськ,  

 З квітня 2017 року у відділенні відкрито групу для надання соціальної послуги денного догляду. Для дітей цієї групи організовано розвиваючі заняття, спостереження за станом здоров’я, триразове харчування, денний відпочинок, здійснення допомоги у самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, годування тощо), формування та підтримку навичок самообслуговування, проведення культурно – масових заходів. Для організації харчування та денного відпочинку (сну) за кошти міського бюджету було придбано твердий та м’який інвентар, меблі, посуд.

У 2017  році реабілітаційні послуги в групі та поза групою за індивідуальним графіком відповідно до рекомендацій лікарсько – консультативної комісії отримали    60 дітей, з них 54 дитини з інвалідністю віком від  2 до 16 років та 6 дітей віком до 2 років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності. Кількість отримувачів реабілітаційних послуг порівняно з 2016 роком збільшилась удвічі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости