Политика | 29 Мая, 2023

Пригожин взявся критикувати путіна через неотриману нагороду «за Бахмут»

Свежие новости: Пригожин взявся критикувати путіна через неотриману нагороду «за Бахмут»

Ватажок ПВК «Вагнера» євген пригожин вчергове критикує російського диктатора володимира путіна. Це, найімовірніше, пов'язане з образою на те, що не отримав обіцяну Кремлем нагороду за нібито «захоплення» Бахмута.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики вказують, що вказують, що пригожин, схоже, знову опосередковано підірвав авторитет і режим путіна, заявивши про заборону російськими державними ЗМІ будь-яких дискусій про сили «Вагнера».

Він сказав, що неназвані російські чиновники лише виграють від такої цензури найближчим часом, від 1 до 3 місяців, перш ніж «народ почне чинити опір і ненавидіти бюрократів».

За його словами, російські чиновники змогли б насолоджуватися своєю історичною здатністю цензурувати російське суспільство, якби росія не почала війну в Україні.

Потім пригожин помітно перевів дискусію з розмови про неназваних російських чиновників на пряме звернення до однієї людини.

Експерти зазначають, що коментарі пригожина, ймовірно, спрямовані на путіна, якого російські державні ЗМІ зазвичай зображують як лідера, який «щохвилини опікується невеликими інфраструктурними проектами та життям простих росіян».

У звіті припускають, що можливо, пригожин робить нападки на путіна за те, що російський диктатор не виплатив йому обіцяну винагороду «за захоплення Бахмута».

Аналітики зауважують, що пригожин заявив, що російська операція в Бахмуті може продовжитися до 5 червня.

Він повідомив 28 травня, що виведення військ ПВК з міста може зайняти ще кілька днів, оскільки «Вагнер» начебто не зможе передати всю техніку в належному стані до 1 червня.

За попередньою оцінкою ISW, зниження темпів російських наступальних операцій в районі Бахмута, ймовірно, дає українським силам у цьому районі ініціативу розпочати новий раунд операцій навколо міста, якщо вони цього захочуть.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты