Политика | 29 Июля, 2022

Президент Зеленський приїхав до порту на Одещині проконтролювати завантаження українського зерна

Свежие новости: Президент Зеленський приїхав до порту на Одещині проконтролювати завантаження українського зерна

У ході робочої поїздки на Одещину Президент України Володимир Зеленський ознайомився із завантаженням українського зерна на судно-зерновоз для подальшого експорту.

Про це повідомляє сайт Офісу Президента.

Завантаження відбулося у Морському торговому порту «Чорноморськ».

«Перший корабель завантажується з початку війни. Це турецьке судно. Це свідчить про те, що порт запрацював», – сказав Глава держави.

За словами Президента, експорт зерна розпочнеться з відправлення кількох кораблів, які були завантажені, але не змогли вирушити в рейс через початок війни. Зеленський наголосив, що Україна очікує від партнерів – представників ООН та Туреччини – відповідні сигнали щодо початку транспортування зерна.

Як повідомив Глава держави, експорт може розпочатися найближчими днями .

«Наша сторона повністю готова. Усі сигнали ми передали партнерам – ООН та Туреччині, і наші військові гарантують безпекову ситуацію. Міністр інфраструктури перебуває на прямому зв'язку з турецькою стороною та ООН, чекаємо від них сигналу, який можна розпочинати», – розповів Президент.

Володимир Зеленський переконаний, що розблокування експорту українського зерна дозволить уникнути дефіциту продуктів, а також голоду та політичного хаосу в країнах, які потребують харчової продукції.

«Для нас важливо, щоб Україна залишалася гарантом світової продовольчої безпеки», - наголосив він.

Поряд із Главою держави із процесом завантаження зерна ознайомилися представники дипломатичного корпусу. Серед них: Посол США Бріджіт Брінк, Посол Великобританії Мелінда Сіммонс, Посол Італії П'єр Франческо Дзадзо, Посол Канади Лариса Галадза, Федір Федерера, заступник голови представництва ЄС Ремі Дюфло, координатор системи ООН Оснат Лубрані. 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости