Политика | 7 Февраля, 2024

Президент Зеленський доручив створити окремий вид військ – Сили безпілотних систем

Свежие новости: Президент Зеленський доручив створити окремий вид військ – Сили безпілотних систем

Президент України Володимир Зеленський доручив створити в структурі ЗСУ Сили безпілотних систем.

Про це говориться в указі Президента України №51/2024.

Кабінету міністрів із залученням Генерального штабу ЗСУ доручили “опрацювати питання щодо створення у структурі Збройних Сил України Сил безпілотних систем як окремого роду сил”. Кабмін та Генштаб повинні внести пропозиції на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Сили безпілотних систем створять з метою “нарощування спроможностей Збройних Сил України щодо використання безпілотних та роботизованих повітряних, морських та наземних систем”.

- Щойно підписав указ, який розпочинає створення у наших Силах оборони окремого роду сил – Сил безпілотних систем. І це не питання майбутнього – це те, що повинно дати цілком конкретний результат уже найближчим часом. Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах. І, очевидно, – на полі бою. Дрони – безпілотні системи – довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відбиття штурмів на землі – це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки – це також дрони.

- Зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу. Це завдання і для армії, і для Міністерства оборони та уряду загалом. І, щоб дати необхідну координацію в Силах оборони, забезпечити належний рівень планування та якість логістики, у структурі Збройних Сил будуть створені Сили безпілотних систем. Відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд РНБО, - сказав Зеленський у зверненні.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости