Политика | Вознесенск, 5 Марта, 2019

Президент України Петро Порошенко привів у приклад Вознесенську територіальну громаду

Свежие новости: Президент України Петро Порошенко привів у приклад Вознесенську територіальну громаду

4 березня делегація від Вознесенської територіальної громади відвідала Раду регіонального розвитку в м. Миколаєві за участі Президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляє відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Очільник держави, привітавши присутніх, згадав події п’ятирічної давності та подякував жителям Миколаївщини за їх патріотичну свідомість.

«Сьогодні дуже знакові дні. Вже 5 років Україна протистоїть російської агресії. Саме в ці дні 2014 року агресор спробував перевірити на міцність Миколаїв і Миколаївщину. Саме в ці дні російські спецслужби і їхні найманці дуже активно намагалися розхитати ситуацію в Миколаєві. Але це тривало не довго, бо в Миколаєві шансів у ФСБ та в«Руського миру» не було ніяких. Це дякуючи вам. І я тут для того, щоб висловити ці слова подяки. Дякую Миколаєву і Миколаївщині за мужність, за любов до України – до своєї Вітчизни», - наголосив Петро Олексійович.

Відзначив Петро Порошенко й боротьбу з ще одним ворогом українців – бідністю. Вона включає збільшення пенсій, монетизацію субсидій, додаткові доплати пенсіонерам та багатодітним сім’ям.

Головнокомандувач Збройних Сил України передав «привіт» миколаївцям від їх земляків - військовослужбовців 79-ої окремої десантно-штурмової бригади та 36-ої окремої бригади морської піхоти. Адже напередодні, 1 березня, відвідав зону ООС, де поспілкувався із захисниками України та жителями Маріуполя, котрі щиро дякували миколаївським військовим за мир на їхній землі.

Значну частину промови Президент присвятив реформі децентралізації, яка дала можливість громаді самостійно приймати рішення та створювати власні стратегії розвитку. Адже децентралізація - це можливість і право кожного громадянина приймати рішення щодо життя своєї громади.

Глава держави назвав прикладом ефективності роботи керівництва територіальних громад саме Вознесенську громаду:

«Приклад активності – це Вознесенська громада. Місто обласного значення об’єдналося з двома сільськими населеними пунктами й тепер, з точки зору медицини чи освіти, життя мешканців цих сіл немає поділу на центр і периферію. Вознесенська громада однією з перших в Україні увійшла в медичну реформу. Не дискутувала, а просто спробувала. Провели автоматизацію, створили комунальне некомерційне підприємство. Також тут запускають інформаційні технології ХХІ століття. Завдяки тому, що в кожного лікаря є комп’ютер та сканер дані про пацієнта зберігаються в електронному вигляді».

Після виступу очільника держави до слова були запрошені голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, голова Баштанської ОТГ Іван Рубський, які озвучили перспективні плани розвитку області, інфраструктури Миколаївщини, міста Миколаєва та об’єднаних територіальних громад.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости