Политика | 1 Марта, 2019

Президент Порошенко відзначив співпрацю "Нібулона" з місцевою владою

Свежие новости: Президент Порошенко відзначив співпрацю

Відкриваючи засідання Ради регіонального розвитку у Запоріжжі в середу, Президент Петро Порошенко підкреслив, що співпраця «НІБУЛОНа» із місцевою владою є прикладом того, як необхідно вибудовувати стосунки із інвесторами, в тому числі іноземними.

«Це є ознака кардинальних змін сприйняття інвестора. Його сприймають не як дійну корову, яку треба менше годувати і більше доїти, а сприймають як лакмусовий папірець, чи все добре у нас з інвестиційним кліматом», – відзначив Президент.

Він підкреслив, що завдяки «НІБУЛОНу» і його проектам, не лише будуть створюватися додаткові робочі місця на терміналах компанії, але й зростатиме в цілому конкурентоздатність аграрної продукції регіону. Зокрема, додаткові місця і надходження в бюджети отримають об'єднані територіальні громади в сільській місцевості. Глава держави також підкреслив важливість низки реалізованих проектів в рамках соціального партнерства, яка вимірюється десятками мільйонів гривень лише в Запорізькій області.

«Завершення будівництва найбільшого в Україні річкового перевантажного терміналу «НІБУЛОНа» – серед найочікуваніших подій 2019 року в нашій області. Це поліпшить логістику регіону, розвантажить наші дороги та пожвавить економіку. Місцевий бюджет щороку поповниться на рахунок сплачених податків на понад 5 мільйонів гривень», – додав голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль.

У свою чергу, гендиректор ТОВ СП «НІБУЛОН», Герой України Олексій Вадатурський підкреслив, що Запорізька область є зразком інвестиційної привабливості у частині ставлення депутатів до проектів, які сприяють процвітанню регіону. «Ми за рік від ідеї до провадження реалізували цей інвестиційний проект, я їм дуже дякую за таку підтримку. І сьогодні Запорізька область єдина в Україні, де буде 3 надсучасних перевантажувальних термінали на Дніпрі. А це значить шалені скорочення, близько 4 млрд гривень витрат на автомобільні шляхи. Ми досягли того, аби кожен аграрій в Запорізькій області міг бути учасником зовнішньо-економічної діяльності України», – відзначив О. Вадатурський.

У ході форуму гендиректор «НІБУЛОНа» провів для присутніх віртуальну екскурсію будівельним майданчиком – завдяки прямому включенню з будівельного майданчика у с. Тернівка учасники засідання на чолі з Президентом переконалися в швидких темпах будівництва, яке ведеться попри погодні умови та холодну пору року.

Гендиректор «НІБУЛОНа» нагадав про ключові досягнення компанії за останні 4 роки, зокрема, що «НІБУЛОН» за цей час побудував 35 суден власного флоту, які ходять під українським прапором і виготовлені з українського металу.

«Я пишаюсь тим, що у нас на кожне робоче місце в судноплавній компанії є 4 претендента, а всього в черзі 1600 людей. Від нас люди не від’їжджають закордон, навпаки – люди хочуть до нас влаштуватися. На суднобудівному заводі у нас в черзі 9000 людей і ми кожен рік створюємо 400-500 робочих місць. Також ми провели днопоглиблення 134 км Південного Бугу. Це наш конкретний вклад в розвиток інфраструктури України», – відзначив О. Вадатурський.

«У наших планах перевезти по Дніпру 4 млн тонн вантажів, а це – економія для ремонту автодоріг у розмірі 4 млрд грн. І ми продовжуємо будувати флот. У нас річковим транспортом буде переміщатися 60% вантажів по Україні. Ми на своєму конкретному прикладі показали, що перевезення сільгосппродукції переводимо на річковий транспорт, і таким чином ми розвантажуємо автомобільні дороги», – підкреслює Олексій Вадатурський.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты