Общество | 7 Августа, 2018

Предметна фотозйомка – декілька секретів

Свежие новости: Предметна фотозйомка – декілька секретів

Предметна зйомка – вид фотомистецтва, який використовують, якщо потрібно прорекламувати якусь продукцію. Її мета – показати предмет в найбільш привабливому вигляді для потенційного споживача. Які секрети допоможуть досягти успіху в предметній фотозйомці?

Головні правила предметної фотозйомки

Фотозйомку предметів можуть замовити власники інтернет-магазинів, ресторанів, кав’ярень. Без фото страв та одягу не обходиться жодне меню чи каталог. Саме по фото відвідувачі складають перше враження про заклад, тому вони мають бути якісними та привабливими. Особливо вражаючий вигляд мають знімки 3D, які охоплюють предмет з усіх боків. Подібні фото прикрашають білборди, сторінки модних журналів, рекламі на ТВ.

Завдання предметної фотозйомки – показати об’єкт з найкращої сторони. Вона має зовсім інші принципи, ніж зйомка живих людей чи пейзажів. Які саме?

Від фотографа вимагається:

  • передати об’єм предмета;
  • підкреслити його найважливіші частини;
  • зробити фото реалістичним та максимально наближеним до дійсності.

Перед тим, як стати предметним фотографом, слід закупити відповідною технікою. Коштує вона чимало. В арсеналі повинна бути кропнута зеркальная камера з сенсором від 10 Мп. Вона знімає без шумів, гарантуючи відмінну якість знімків. Обираючи об’єктив, слід зупинитися на макрооб’єктиві з фокусною відстанню 90-120 мм.

Необхідно враховувати, що фотограф має постійно самовдосконалюватись. Хоч зробити хороші фото можна і в домашніх умовах, все-таки краще проводити зйомку в студії. Якщо в ній немає фотобоксу, потрібно знайти великий лист білого паперу, опору для стола, картонну коробку. Оцінити роботи професіоналів можна на сторінц і//frontpage.com.ua/portfolios/object-shooting/.

Робота з клієнтом

Перед зйомкою фотографу слід домовитись з замовником про те, що товар має бути в бездоганному вигляді – охайним, якщо це одяг, та чистим і без дефектів, якщо це ювелірні прикраси. Так можна зекономити час на обробку фото. Потрібно звірити продукцію, яку дав клієнт, з накладною, аби не виникло непорозумінь з можливою втратою речей. Має сенс обговорити, якими клієнт хоче бачити майбутні знімки, на якому фоні, з яким настроєм. Непогано буде прогорнути каталоги компанії, аби мати уявлення, що подобається замовнику. Необхідно попрохати його дати вітринні підставки для продукції та тримачі, які можуть допомогти в процесі.

Сортування речей – ще один важливий нюанс. Слід відділити предмети на дві категорії – світлі та темні. Для них знадобиться окремий фон та світло, тому така підготовка збереже багато часу. При зйомці одягу фотограф має запастись додатковими аксесуарами. Це можуть бути голки, вологі серветки, антистатик.

Світло та фон

Фотограф має знати теорію кольору, аби грати на відчуттях аудиторії, передаючи їй повідомлення з допомогою відтінків. Червоно-біла гама справляє враження чистоти та свіжості, червоно-чорна – більш ефектна, таємнича та ризикована. Ювелірні прикраси найкраще виходять на фоні з полірованого граніту. Цей матеріал відтіняє красу аксесуарів.

Виставляючи світло, слід слідкувати за тим, щоб фокус був зосереджений на деталях, охоплював логотип. Воно має акцентувати увагу на кольорі та формі продукту, передавати його настрій. Можна використовувати як природне, так і штучне світло. Штучне більш зручне, так як його можна експлуатувати цілий день, без огляду на положення сонця.

Потрібно приготувати стіл на одній ніжці з поворотною стільницею. Він найбільш зручний. Також має бути софтбокс розмірами 60 на 80 сантиметрів. Якщо потрібне більш різке освітлення, підійдуть софтбокси менших розмірів, стріпи і тубуси. Ювелірні прикрасу можна закріпити за допомогою маленького термоклеєвого пістолета (клей спочатку наносять на виріб, а вже потім він кріпиться на фон).

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости