Политика | 25 Октября, 2023

Поки немає повного вогневого контролю над Кримом, але це питання часу, — Зеленський

Свежие новости: Поки немає повного вогневого контролю над Кримом, але це питання часу, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ще не досягла повного вогневого контролю над тимчасово окупованим Кримом, але це питання часу.

Про це він сказав під час онлайн-промови на Другому парламентському саміті Кримської платформи.

Російський контроль над Чорним морем та наявність флоту окупанта створювали ілюзію, що домінування Росії в Чорному морі — нібито нездоланне. На додачу до цього, за рахунок свідомого заселення Криму сотнями тисяч громадян Росії і масштабних репресій окупанта проти всіх форм свободи і опору, могло виникнути враження, що Крим нібито упокорений. Зараз ілюзії тануть, — сказав президент України.

Також він нагадав «наші результати»:

  • Російський військовий флот більше не здатний оперувати в західній Чорного моря та поступово тікає з Криму. І це історичне досягнення. Нещодавно російський керівник був змушений заявити про створення нової бази Чорноморського флоту, точніше його залишків, на окупованій території Грузії, тобто в південно-східній частині моря, максимально далеко від українських ракет і морських дронів, але ми їх усюди дістанемо.
  • Для російських терористів тепер немає жодної бази безпеки та надійного логістичного маршруту в Криму. Станом на зараз ми ще не досягли повного вогневого контролю над Кримом і прилеглими водами, але це питання часу.
  • Ми фіксуємо, що проукраїнські настрої в Криму стають все більше відкритими... Ми чітко бачимо, що у Криму у нас є багато союзників.
  • Україна змогла повернути Чорному морю роль артерії безпеки від якої залежить глобальна продовольча стабільність.

За його словами, від початку роботи нового експортного коридору в Чорному морі — зайшли на завантаження майже 50 суден, а заявлено на підхід ще понад 50.

Зеленський наголосив, що мета України — повна деокупація українських земель, включно з Кримом.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости