Происшествия | 2 Мая, 2018

Побив і втік: що відомо про нападника на нардепа Найєма

Свежие новости: Побив і втік: що відомо про нападника на нардепа Найєма

Одним з учасників конфлікту, який завдав тілесних ушкоджень нардепу Мустафі Найєму та зник з місця події, може бути Магомед-Амін Саітов.

Читайте также: Нардеп Мустафа Найем попал в больницу после драки в центре Киева

За даними джерел, саме Саітов був присутній на місці інциденту у центрі Києва 30 квітня.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, Магомед-Амін Саітов є  промоутерської компанії "Бум-бокс Промоушнс". Двоє інших - його брат Муса Саітов і Магомед Дончаєв, який також є помічником глави ВГО "Діаспора чеченського народу" і директором BoomBox Promotions.

Компанія зареєстрована у Києві на вул.Дегтярівській 27-Т, як і кілька інших, також пов'язаних з Саітовими. За цією адресою розташований бізнес-центр Mikom Palace, у ньому ж розміщується Всеукраїнська громадська організація "Діаспора чеченського народу" під керівництвом Даніла Гончарова.

 
 

Також Магомед-Амін Саітов є засновником ТОВ "Релакс-Компані". У 2015 році він значився заступником голови правління Міжнародної громадської організації "Інтернаціональний союз", підписантом організації також є згаданий Даніл Гончаров.

У вересні 2015 р. заступник голови правління МГО

У вересні 2015 р. заступник голови правління МГО "Інтернаціональний союз" Магомед Саітов брав участь у заході, присвяченому міжнародному Дню миру від імені чеченської діаспори.

Його брат Муса Саітов є бенефіціаром низки компаній і власником заміського комплексу "Лєпота" на Київщині.

На відкритті комплексу "Лєпота" восени 2017 р. взяли участь Муса Саітов (зліва) та Даніл Гончаров (у кріслі).

Нагадаємо, раніше нардеп Антон Геращенко оприлюднив інформацію про трьох затриманих після конфлікту за участі народного депутата Мустафи Найєма: ними виявилися Саітов Ахмед Абубакарович, 1999 р.н., Саітов Магомед-Саліх Аргуевіч 1996 р.н. і Умал Тімербілатов Русланович 1996 р.н.

У свою чергу брат нардепа Масі Найєм заявив, що четвертим учасником конфлікту, якому вдалося втекти від поліції, ймовірно є Саітов на прізвисько Мага.

Внаслідок сутички Мустафа Найєм зазнав тілесних ушкоджень, у нього діагностували перелам щелепи і струс мозку, він переніс операцію. 

Двоє з затриманих поліцією учасників бійки  мають громадянство РФ та перебувають на території України на підставі посвідок про тимчасове проживання, ще один - громадян України. 

Підозрюваним у нападі на нардепа було оголошено про підозри: трьом - за ст. 296 "хуліганство", четвертому, якому вдалося втекти з місця події, -  заочно, за ст. 296 та 122 "умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості" КК.   

Найєм заявив, що четвертий учасник конфлікту, якого поліція не змогла затримати, вилетів з України до Баку.

У прокуратурі Києва заявили, що чоловік, який завдав Найєму тілесних ушкоджень та зник з місця конфлікту, перетнув державний кордон та літаком Київ-Баку залишив територію України за 2 години після сутички.

Згідно з відео, яке оприлюднили ввечері 1 травня, участь у конфлікті з Найємом брали не чорити, а п'ять нападників.

 

Источник: Українська правда

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости