Политика | Николаев, 19 Июня, 2018

«Пляж у Коблевому має бути комунальним» - Олексій Савченко доручив перевірити законність використання землі на Чорноморському узбережжі

Свежие новости: «Пляж у Коблевому має бути комунальним» - Олексій Савченко доручив перевірити законність використання землі на Чорноморському узбережжі

Минулого року, за ініціативою голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка, було створено спеціальну комісію, яка відпрацьовувала проблемні питання щодо використання  земельних ресурсів у Коблевому. Результатом роботи комісії та правоохоронних органів стало повернення державі та громаді через суд особливо цінних земель Чорноморського узбережжя, - розповів на брифінгу голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.   

“Сьогодні, на жаль, ми знову маємо подібні проблеми.  Вищий господарський суд відновив договір оренди підприємству, яке начебто орендує пляж у Коблевому. Це означає, що сьогодні там існує єдине – це підприємство, яке і орендує пляж. А всі інші санаторії, пансіонати і бази, що там знаходяться, уклали договори безпосередньо із цим підприємством і отримують від нього певні «послуги». Які саме послуги – ви бачите самі, коли туди приїжджаєте”, - прокоментував очільник області.

Враховуючи вищезазначене, голова ОДА Олексій Савченко доручів спеціальній комісії визначити, наскільки правильною та законною є нинішня ситуація у Коблевому. “Якщо комісія виявить порушення і договір з цією компанією доведеться розірвати в односторонньому порядку – я запевняю громаду, що ми це зробимо, - пояснив голова облдержадміністрації. - Пляжі в Коблевому повинні бути комунальними – адже саме для цього там створювалася об’єднана територіальна громада.  Отримуючи великі повноваження, громади сьогодні водночас беруть на себе й величезну відповідальність за свій розвиток та добробут своїх жителів. Тому саме громади мають розпоряджатися своїми ресурсами – у цьому полягає сутність децентралізації, реформи, яку започаткував і успішно здійснює Президент України”, - резюмував Олексій Савченко.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости