Криминал | Николаев, 5 Июля, 2023

Під заочний суд віддали ще трьох гауляйтерів з Миколаївщини

Свежие новости: Під заочний суд віддали ще трьох гауляйтерів з Миколаївщини

До суду направили обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої злочинної групи за фактами колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору у Миколаївській області.

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Слідством встановлено, що у 2022 році, під час окупації військовими рф Горохівської об’єднаної територіальної громади Баштанського району Миколаївської області створено незаконний орган влади – так звану «Військово-цивільну адміністрацію Олександрівської ОТГ Баштанського району Миколаївської області». Керувати нею було призначено проросійськи налаштовану місцеву мешканку села Олександрівка.

Псевдокерівниця, усвідомлючи, що одноосібно вона не зможе виконувати покладені на неї окупаційною владою обов’язки, створила стійке злочинне угруповання з числа місцевих мешканців. До складу групи вона залучила мешканку села Олександрівка та мешканку села Горохівське, першу з яких призначила своїм першим заступником, а другу – головою сільського поселення села Горохівське.

На займаних псевдопосадах зловмисниці співпрацювали з окупаційною адміністрацією держави-агресора – так званою «ВЦА Херсонської області», висвітлювали свою діяльність в засобах масової інформації, проводили бесіди, наради, зібрання, приймали участь у інших публічних заходах з місцевими жителями, агітувати їх приєднатися до рф та підтримувати дії країни-агресора.

23 по 25 вересня 2022 року на окупованій території Горохівської об’єднаної територіальної громади обвинувачені організували та провели псевдореферендум щодо входження до складу рф.

На даний час обвинувачені перебувають у розшуку.

У ході досудового розслідування суд наклав арешт на їхнє майно – житловий будинок та земельну ділянку, на загальну суму 320 тисяч гривень.

Дії зрадниць кваліфікували за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України.

За даними ПН, мова йде про 59-річна Ольгу Полосухіну, яка до окупації Олександрівки була директоркою дитсадка, 59-річну мешканку Олександрівки Аллу Гришко, яку Полосухіна обрала своєю «першою заступницею» та 51-річну Ірину Целіцьку, яку призначили гауляйтеркою села Горохівське «Олександрівської ОТГ».

 

Ірина Целіцька
Алла Гришко на псевдореферендумі
Гришко і Полосіхіна на псевдореферендумі окупантів

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости