Политика | Первомайск, 8 Апреля, 2023

Первомайський міський водоканал став збитковим

Свежие новости: Первомайський міський водоканал став збитковим

У Первомайську місцеві мешканці заборгували новом водоканалу більше 11 мільйонів гривень.

Про це повідомляється на сайті міської ради.

Міський голова Олег Демченко провів нараду із керівництвом, відділами і службами КП «Первомайський міський водоканал», щоб встановити причини збитковості підприємства.

Зазначається, що десятки років міський водоканал був збитковим, кошти в ремонти систем водопостачання, технологічне оснащення підприємства, запровадження нових технологій тощо не вкладалися. Всі питання бездохідності вирішувалися за рахунок підняття тарифів. Тоді було проведено реформування цього підприємства та створення на його базі нового підприємства – без боргових зобов’язань, з майже чистої сторінки. В модернізацію нового підприємства вкладено з бюджету більше 28 млн грн.

Однак, як зазначається, нове підприємство вже нокопичило чимало боргів. Дебіторська заборгованість КП сягнула понад 56 млн грн, а споживачі заборгували вже новому підприємству більш як 11 млн грн.

— З метою надання методичної допомоги в роботі підприємства та досягнення конкретного результату, Олег Демченко запросив незалежного експерта зі сталого та стратегічного розвитку підприємства, який провів аналіз основної роботи служб КП «Первомайський міський водоканал»  та презентував план сталого  його розвитку. В ході наради було рекомендовано запровадити електронні сервіси щодо  роботи з абонентами, були зазначені напрями щодо вдосконалення фінансової звітності по надходженнях до бюджету підприємства та інше, — зазначається в повідомленні.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты