Общество | Николаев, 29 Июля, 2017

Патрульний пояснив, чому не потрібно ображати поліцейських

Свежие новости: Патрульний пояснив, чому не потрібно ображати поліцейських

За місцем виклику поліцейські зустріли двох п’яненьких представників миколаївської «інтелігенції», які спробували роз’яснити патрульним, до якої сексуальної меншини ті належать…

Цю драматичну історію опублікував на своїй сторінці у Facebook Віктор Левченко:

«Спочатку було слово», або чому не потрібно ображати поліцейських.

Звичайна нічна зміна, звичайний виклик «Масова бійка», який, до речі, не підтвердився, а от за місцем виклику поліцейські зустріли двох представників миколаївської «інтелігенції», які знаходились у сильному алкогольному сп’янінні (що пізніше встановила лікар ОНД) та у вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль.

Сказати чесно, у пізню ніч з п’ятниці на суботу для Миколаєва це порушення так собі, що, зазвичай, закінчується швидким складанням постанови за ст. 178 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення (штраф АЖ до 136 гривень), або навіть профілактичною бесідою і допомогою виклику таксі, якщо людина ввічливо спілкується, визнає порушення і щиро розкаюється (всі ж ми люди).

Але коли відповіддю на зауваження про порушення було щось на кшталт: «Ви паліцейскіє нехорошие люди, всє прєдставитєлі сексуальних меньншинств», а на вимогу припинити нецензурну лайку і попередження про можливість застосування заходів примусу у разі невиконання законної вимоги (ст. 42 та 43 ЗУпНП) почули цитату з вірша відомого класика Єсеніна «Не тужи, дорогой, и не ахай» (інтелігенція все ж таки) і побачили перед собою жест англійського лучника третім пальцем — перехід від слів до дій був миттєвий: повідомивши особам, що вони затримані — згідно статей 44 та 45 Закону України про Національну поліцію, було застосовано фізичну силу та спеціальні засоби — кайданки, згідно ст. 34 ЗУпНП проведено поверхневу перевірку.

Спрацьовано швидко і професійно, — вже через 30 секунд обидва «героя» їдуть до відділу поліції.

Насмішки і зухвалість змінились на сльози, пробачення і благання відпустити додому, бо «очєнь хочу спать і жінка волнуєтся» мовляв, «Ми ж ніякого злочину не вчинили!» Згоден, в Україні це не злочин, а всього-на-всього адміністративне порушення і то залежно від настрою судді, а, наприклад, в демократичній Німеччині за подібні дії в бік поліцейського можна отримати до 6 років в’язниці, в нас — лише мізерний штраф, у кращому випадку. Та не про те мова.

Далі встановлення осіб, огляд на стан сп’яніння і складання адміністративних матеріалів та головне — 3 втрачені години життя замість культурного відпочинку.

От і все. Найзвичайніша і далеко не рідкісна ситуація для патрульного не тільки в Миколаєві, а і в усій країні. На жаль.

Поважайте одне одного і поважайте поліцію. З повагою».

 

Источник: nikpravda.com.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты