Политика | 21 Ноября, 2022

Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом

Свежие новости: Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом

Парламентська асамблея НАТО, яка проходить у Мадриді, закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал для покарання російських злочинців та визнала РФ державою-терористом.

Про це повідомив голова постійної делегації України у ПА НАТО Єгор Чернєв.

«Усі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делегації. Такий трибунал дозволить засудити не лише безпосередніх виконавців військових злочинів, але й найвище керівництво російської федерації. Резолюція буде направлена ​​урядам та парламентам усіх країн-членів НАТО», - заявив він.

Як повідомив Чернєв, резолюція містить низку важливих для України рішень: збільшення постачання Україні озброєння; розробка конкретних кроків щодо вступу України до НАТО; створення механізму стягнення репарацій з РФ за завдану Україні шкоду.

Він також підкреслив, що в резолюції закріплено принцип про те, що НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно.

«Прийняття цієї резолюції – це важливий політичний крок, що відображає настрої у західних парламентських колах, тому впливає на керівництво країн у прийнятті рішень», – пояснив голова постійної делегації України у ПА НАТО.

Він зазначає, що українська позиція щодо створення трибуналу, виплат репарацій та визнання Росії державою-терористом поступово отримує підтримку на найвищих міжнародних майданчиках.

«За злочини проти людяності, військові злочини, які не мають терміну давності, та за злочин агресії покарання буде невідворотним. Ми цього обов'язково досягнемо», - запевняє голова делегації.

Раніше Зеленський закликав країни-учасниці ПА НАТО визнати Росію державою – спонсором тероризму.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости