Политика | 10 Ноября, 2023

Пакети оборонної допомоги Україні стануть меншими, – Пентагон

Свежие новости: Пакети оборонної допомоги Україні стануть меншими, – Пентагон

США продовжать у найближчій перспективі виділяти пакети оборонної допомоги Україні в рамках президентських повноважень (PDA), вони просто поменшають. При цьому Пентагон закликає Конгрес прийняти додаткове фінансування якнайшвидше.

Про це повідомляє заступник спікера міністерства оборони США Сабріна Сінгх.

"Ми продовжимо передавати пакети, вони просто стають меншими. Тому ми дуже просимо Конгрес прийняти запит з додатковими асигнуваннями, який надіслав президент, щоб ми могли надалі задовольняти потреби України на полі бою", - сказала представниця Пентагону.

Вона уточнила оцінки, озвучені напередодні Білим домом, зазначивши, що США вже використали понад 95% із загальної суми $62,3 млрд, виділених на підтримку України з початку повномасштабного вторгнення РФ. Сінгх нагадала, що адміністрація вже використала всі фонди Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) та має в резерві ще близько $1 млрд на пакети PDA.

Крім того, за її словами, Україна покладається на підтримку інших країн: "Минулого місяця ми мали зустріч контактної групи (у форматі "Рамштайн" - ред.), у середині листопада буде ще одне засідання Контактної групи з питань оборони України. Союзники та партнери продовжують підтримувати Україну, ми продовжуємо підтримувати Україну тим, що їй потрібне у боротьбі".

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости