Политика | Южноукраинск, 28 Марта, 2017

Особливість проходження сесій Южноукраїнської міської ради

Свежие новости: Особливість проходження сесій Южноукраїнської міської ради

ОСОБЛИВІСТЬ ПРОХОДЖЕННЯ СЕСІЙ МІСЬКОЇ РАДИ

З ПЕРІОДУ КОЛИ ЗЯВИЛИСЬ ПЕРШІ ОЗНАКИ ЯВНОЇ КОРИСТІ

ВІД РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО

та КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ МІСТА 2016-2020 років

Декілька характерних прикладів в поведінці популістів та бузотерів, які тільки і спроможні, що відтіняти себе на фоні того, що на відміну від них самих іншим  вдається послідовно вирішувати питання громади міста та питання державної ваги, як їм і належить за посадами або за їх іншими статусами.

Спочатку популісти всіляко намагались створити картинку в якій люди хочуть створювати ОСББ і вони намагались вмонтувати в такий процес, принаймні посадовців виконкому, як якусь владну перешкоду. Але час показав, що це зовсім не так. Цей процес до Конституції України та її Законів виключно добровільний і має проходити без будь якого втручання влади. Саме так і діяла влада міста.  

Скільки ОСББ мешканці міста хотіли створити, стільки і створили. Коли у них самих виникали суперечності, то вони їх вирішували цивілізовано через суди. Все як і має бути в цій новій і ще дуже «сирій» справі від державних інституцій. В свою чергу міська рада створила максимум сприятливих умов для ОСББ міста.

Потім з подачі популістів –  і доочищення води було шкідливим, і прилади обліку не потрібно встановлювати в будинках міста, і ринки реконструювати не треба, і благоустрій міста не так роблять, і з собачками нічого не вийде, і ТВКГ взагалі потрібно віддати на АЕС, і що по лікарні все куплено владою, і хороших керівників вона безпідставно звільняє, і таких «і» було ще багато. А все тому, що ці невдахи ніяк не можуть змиритись з тим, що хтось заходить засоби вирішувати чисельне коло питань, на що так давно зачекалось все місто, а вони в свій та навіть і цей час так ні чого путнього не зробили, окрім тільки їхнньої балакучої тріскотні та наклепів.

Одним з ними улюблених меседжів було об’єднання громад. Як його вони тільки не преподносили. І влада боїться йти на вибори, і місту буде дуже добре в новій громаді, і що раніше все вже вирішили, варто тільки поставити це питання на голосування в сесійній залі і все відразу стане добре, і землю всім дадуть.

Про що ці добрдії умовчували. Це про те, що мешканці в своїй переважній більшості «проти» такого об’єднання – 92%, що значно більше ніж «за» – тільки 8%. І тут не минуле 2015 року спірне опитування трохи більше, як тисячі громадян має значення, де за тільки 0,7 тис. голосів. Наразі соціальне опитування охопило тритину сімей міста, а це вже далеко за 10 тисяч мешканців і опитування ще триває. Бо згідно Закону, громада міста, це перший суверен влади і її голос вирішакльний.

Та окрім добровільності, нам об’єднуватись ще дуже рано. Бо є потреба міста долати щорічні втрати в комунальному середовищі з виміром в понад 20 мільйонів гривні, що загрозливе нам намагаються перекласти в тариф. Про таку потребу, як обіцяна вільна земля для містян, то можемо забути, бо її нема. Тоді від популістів йдуть анонімні листівки та бруд з їх сайтів, які є їхнім же дзеркалом відображенням.

А місту потрібно подолати зруйновані та розкрадені йому важливі об’єкти – гуртожиток №6, дитячий садок бувша дитяча поліклініка, будинок небобудованої дитячої лікарні, магазин і кафе «Старий друже», бувший витверезник, базу «Сипучих матеріалів», базу «Берізка», не дообладнаний трубопровід міської каналізації та інші об’єкти на загальну суму потрібного відновлення далеко за 70 мільйонів гривні. А ще є потенційно аварійний колектор господарчо-побутової каналізації та потреба щось з ним робити. Є проблемні об’єкти, які чекають нагальних ремонтів і потребу заводити гарячий водопровід в декілька будинків, занедбаний благоустрій та багато іншого.

Тому і не дивно, що таке об’єднаня мешканці почали оскаржувати в суді. А про спроби внести це питання в сесійну залу можуть самі депутати, але вони по Закону це не роблять, бо знають, що люди цього не хочуть і що це суто добровільна справа. Більше того, за новим Законом, якщо раз об’єднаєшся то далі вже інші села до тебе будуть приєднуватись фактично і без твоєї згоди.

Про все це детально поінформував міський голова Южноукраїнська в сесійній залі 23.03.2017р. Щодо декількох інших характерних питань дивимось вибіркове далі.

МІСЬКА РАДА ТА ЇЇ ВИКОАВЧІ ОРГАНИ В ДІЇ.

Раніше анансовані питання на 23 сесію міської ради 7 скликання, яка відбулась 23 березня, що вдалось вирішити, що ні і чому?

З 92 питань порядку денного за шість годин сесійної роботи вирішено практично все. Зокрема прийнято важливе для всього міста 3 рішення, це зокрема  інвестиційна програма і проект та перелік інвестиційних об’єктів.

Стосовно питань від АЕС, то два вирішено позитивно, а одне питання не набрало потрібної кількості голосів, при мінімальній межі – 18, за проект рішення проголосувало тільки 11 депутатів. Чому і що далі по кожному з цих питань дивимось далі.

КРИЗА ЕКОНОМІКИ

ЧИ ПРОСТО НЕ СПРОМОЖНІСТЬ ВЛАДИ ПОДОЛАТИ СТИХІЙНУ ТОРГІВЛЮ?

        Ринок сам по собі є відомим індикатором і дзеркалом багатьох явищ в житті кожної країни. Ми не виключення. Кожне з міст України має таку відзнаку, як торгівля з тротуарів та в інших не дозволених Законом місцях.

        Наприклад наш сусід – Первомайськ.

Житель города Первомайск возмущен стихийной торговлей на тротуарах возле Центрального рынка. Много лет с этой проблемой люди обращаются к местным властям, но никто проблему не решает. Об этом пишет в Facebook Alex Dovzhuk. Мужчина отмечает, что на пересечении улицы Юмашева, Гагарина и Машиностроительной уже много лет существует «тротуарный» рынок, в то время как пешеходам приходится идти по дороге, рискуя попасть под машину. «Пока нашими депутатами не было проявлено «заботу о людях» и своим решением они не перекрыли ул. Гагарина, чтобы таким образом расширить рынок, такого беспорядка не было…

Пешеходы вынуждены ходить по дороге, водители пытаться как-то там проехать, в случае какого-то бедствия экстренные службы могут не успеть вовремя на помощь, а властям на все это плевать…

Власть делает «рейды» и вроде штрафует нарушителей, но все напрасно. Злые языки говорят, что с этой торговли некоторые люди имеют неплохие деньги, но я считаю, что все это ложь», — написал мужчина.

Он также рассказывает, что неоднократные заявления в полицию никаких результатов не дали. «Приходили отписки, что они принимают меры, проводят беседы, штрафуют даже, но ничего не изменилось: izvestia.nikolaev.ua

Ри́нок або база́р (з половецькоїbaxar«форум») — місце взаємодії продавців і покупців для визначення ціни та необхідної кількості товару. Ринок – це сукупність відносин (актів) купівлі-продажу товарів і послуг; спосіб взаємодії виробників і споживачів, заснований на децентралізованому, безособовому механізмі цінових сигналів. Він є механізмом розподілу товарів і послуг між членами суспільства шляхом добровільного обміну. Ринок - це місце, де відбуваються відносини купівлі-продажу товарів і послуг у грошовій формі.

Головними суб'єктами ринку є домашні господарства, фірми (підприємства), держава. Об'єктами ринкових відносин виступають різноманітні матеріальні і нематеріальні цінності (активи).

Створення ринку сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки є важливою складовою аграрної політики в Україні на сучасному етапі.

Економічна сутність ринку виражається насамперед як категорія обміну, який організований за законами товарного виробництва і обігу, сукупність відносин товарного і грошового обміну. Його організація дає змогу реалізувати господарські зв’язки, а в кінцевому підсумку і весь процес виробництва. Без нього неможливо досягти основної мети будь- якої підприємницької діяльності — отримання прибутку.

Южноукраїнськ, що у нас?

Ми маємо дві основні адреси «стихійної торгівлі». Це проспект Незалежності по тротуару від перехрестя біля палацу культури і аж до ринку «Южноукраїнський» щоденно і по суботам від  будинку побутових послуг «Чайки» до КП «Критий ринок» привокзальна територія.     

     Є чисельні нарікання мешканців, поряд на дорогах були навіть аварії від скупченості авто і врешті решт така торгівля небезпечна для здоров’я людини.  

     Тож яка тут перспектива для нашого міста?

    Містка рада за декілька своїх рішень надала системні відповіді на ці виклики. Блищі місяці перебіг подій по впливу на ліквідацію основних ділянок стихійної торгівлі будуть такими:

  • КП «Критий ринок». Цей ринок нині знаходиться в занедбаному стані. Попередні передачі цього об’єкту в оренду іншим особам окрім збитків та руйнації основних засобів цього ринку нічого не дали. Навпаки, приєднання до нього ринку «Титан» ще додало і судових тяжб та поглибило негатив їх стану. Вихід з кризи «Критого ринку» покладається в «Інвестиційний проект», який на відміну від оренди має дати початок відновленню цього важливого для всього міста соціального об’єкту. Вирішальний місяць конкурсних процедур – квітень.
  • Не видима частина цього ринку говорить сама про себе. Такого там не повинно бути. Але воно є, ця занедбаність і руйнування накопичувались роками.
  • Ставиться завдання крок за кроком і це все прибрати, і жахливий стан холодильного обладнання привести до санітарних вимог, і ремонтні роботи по споруді виконати, і додати потрібну кількість сучасних торгівельних місць, і додаткову автостоянку для торгового люду та покупців влаштувати, і що дуже важливо за декілька років вийти на роботу цього ринку замість одного дня на тиждень в декілька днів – 3, 5, а далі 6 днів на тиждень, наприклад, як у Вознесенську. Адже і наш і їхній ринки є вздовж автодороги на Миколаїв. Тільки наш сусід її корисні можливості використовує, а ми тільки маємо це зробити. Навколо міста є багато виробників якісної сільсько господарської продукції. інших товарів та зразків потрібних місту послуг. Маємо все це вивести в періодичні ярмарки, дрібно-оптову, оптову та роздрібну торгівлю нової якості прямих поставок вигідних, як виробнику, так і споживачу.

Інвестиційний проект «Реконструкція та розбудова об’єкту «Критий ринок» має подолати накопичені проблеми і створити для мешканців нашого міста нові зручності, виробникам – нові можливості.  

Загально відомо, що більша кількість нових торгівельних місць і днів торгівлі, це більше товарів, це нижча їх ціна і більша вірогідність вибрати якісну та потрібну нам річ чи інші пробукти.

    • Ринок «Южноукраїнській» Територія біля «Машинобудівного ліцею» буде теж об лаштована під сучасну торгівлю без аварійного скупчення авто , антісанітарної торгівлі з тротуарів та їх звільнення для прямого їх призначення – руху пішоходів.   В такий спосіб буде впорядковано і розвинено не лише роботу об’єкту «Критий ринок», а і ліквідовано основний осередок «стихійної торгівлі» – майданчик «привокзальний». Ця територія без впливу на зелені насадження буде об лаштована під сучасну торгівлю та місце гарного відпочинку.
    • Авто-буси та інші засоби торговців отримають окрему денну автостоянку в 100 метрах від території цього ринку біля Ж/Б молодіжна № 7 і № 5 з дотриманням всіх санітарних норм. Вигрузились для торгівлі і прибрали свої авто на денну стоянку під пільгову охорону. Всі прилеглі території будуть вільні тільки для підїзду покупців. Будуть встановлені відповідні знаки, а керівництво поліції в Южноукраїнську дали слво цей порядок контролювати постійнео. Швидко звикнемо і зрозуміємо, що так буде зручно і безпечно для всіх.
    • Южноукраїнськ має всі можливості окращувати умови свого життя, праці та відпочинку. І тут все залежатиме тільки від нас самих. Тож йдемо на викладені вище та інші корисні людям зміни і незважаючи на супутню риторику популістів та різного толку бузотерів, швидко переконаємось, що саме так і має розвиватись наше гарне місто.
    • Нагадаємо, таких, ще не вирішених питань в місті понад сто (100) одиниць і кожне з них ділиться на декілька проблем. А ще нам потрібно подолати майже сто мільйонний спалок розкрадених об’єктів міста, штучні борни ТВКГ та докласти не малих зусиль аби змінити роками набуті проблеми міської лікарні.
    • Але динаміка взятого курсу на енергозбереження, на енергетичну ефективність, модернізації та реформи дає нам певний оптимізм. що ми подолаємо наявні проблеми.

      Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради.

ПИТАННЯ АЕС

щодо надання згоди державному підприємству «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування під будівництво і улаштування відсічної та огороджувальних дамб верхнього водоймища Ташлицької ГАЕС , яке в сесійній залі отримало чимало запитань 23.03.2017 року.  

Це питання викликало більше запитань ніж зміг відповісти представник електростанції – Начальник управління капітального будівництва Вірич Павло Михайлович, тож про що йшлося.

Процесс корпоратизации предприятий в украинской действительности означает понижение статуса зависимости компании от государственного руководства.

Например, ГП НАЭК "Энегоатом" в своей деятельности подконтрольно Министерству энергетики и угольной промышленности и Госатомрегулирования.

Корпоратизация, потом приватизация и что?

Возьмем пример Укртелекома. Достаточно посмотреть полностю разбитый тротуар возле их офисного здания на ухоженном бульваре Т. Шевченко в Киеве и полное социальное запустение ранее «живых» узлов связи на местах и все станет понятным.

Такая приватизация не для людей. Ранее государственній «Телеком» - это было предприятие для страны и людей, а сегодня оно частное, и что – ?

   Но у нас на повесте дня вопросы к АЭС ГП НАЭК «Энергоатом».

Сегодня, не взирая на любые утверждения – это прибыльное государственное предприятие.

Достаточно жить в «Атомных» гродах, и от  тайн в части периодической убыточности «Энергоатома и следа не останется.

Возмем недавнее обращение премьер-министра Владимира Гройсман, где он заявил, общаясь с журналистами, во время посещения обособленного подразделения "Хмельницкая АЭС" ГП НАЭК "Энергоатом" о следующем –

Украина должна развивать экспорт электроэнергии и продавать произведенную электроэнергию за границу, что будет способствовать развитию экономики и обеспечению энергетической независимости.  В Украине подешевеет электроэнергия

"Наша задача как страны быть экспортером электроэнергии. Мы должны продавать произведенную в Украине электроэнергию и получать за это в Украине большую валюту, которая будет положительно влиять на экономику нашего государства", - подчеркнул он,  передает Экономическая правда.

По схемі АЕС на багато більше запитань ніж відповідей, які місто, та іне не тільки воно має отримати в безумовному порядку.  

Сьогодні по можливій приватизації АЕС вже є запитання у багатьох атомників і до них додаються цілком слушні питання і від мешканців Южноукраїнська.

Сама компания является оператором  четырех действующих атомных электростанций Украины, на которых эксплуатируется 15 атомных энергоблоков.

Поэтому, изменением статуса компании с госпредприятия на ПАО, пусть и полностью находящимся в госсобственности, отнюдь уже не самый простой процесс. 

Тому і не дивно, що до чергових нововведень від ДП НАЕК «Енергоатом» у суспільства є багато запитань.

Візьмемо цей Єліанд Гоцуєнко, Надія Гоцуєнко 10 березня, 23:00 Ташлицька ГАЕС jkg-portal.com.ua Читайте також І буде місто-парк «Дзеркало тижня. Україна» №9.

Сьогодні Дежавю по-південноукраїнськи «Дзеркало тижня. Україна» №9.  

Сьогодні Прихід весни на Миколаївщину ознаменувався не тільки стартом нового сільськогосподарського сезону, першими виходами селян у поле, але й незвичною активністю представників місцевого атомного відомства. 

Але ні для кого не секрет, що за нинішньої ситуації в системі землекористування сільгоспвиробникам поки що не до зрошення.  Справа в іншому. Розширюваному енергетичному комплексу (працюють два агрегати Ташлицької ГАЕС, будується третій, а за новим проектом мають звести ще три, при тому, що повністю не виключається реалізація давніх планів спорудити додаткові блоки АЕС) потрібне істотне збільшення охолоджувальної здатності Ташлицького водосховища, оскільки воно, особливо в літню пору, не забезпечує надійного охолодження агрегатів Південноукраїнського енергокомплексу.

Іноді, зізнаються атомники, "доводиться йти на збитки, виводячи агрегати Ташлицької ГАЕС у вимушений простій".  Ташлицьке водосховище, як і енергокомплекс загалом, потребує дедалі більшого підживлення свіжою водою.

На березі Південного Бугу, зазначають екологи, поруч з існуючої насосною станцією, що здійснює підживлення Ташлицького ставка-охолоджувача, швидкими темпами споруджується установка значно більших розмірів і потужності.

Громадські експерти губляться в здогадах — що це? Допустимий "резерв головнокомандування" для поліпшення температурного режиму Ташлицького водосховища для збільшення виробництва електроенергії — чи неприпустима з екологічного погляду реалізація задуму 80-х років, за яким потужна насосна станція мала забезпечувати "кругообіг" води між водоймою-охолоджувачем конденсаторів АЕС, гідроакумулюючою електростанцією і Південним Бугом? Острів Гардовий до заповнення.

Маємо звжувати, що нам важніше – наша тисячолітня природа, історична пом’ять та екологія, чи її безповоротна втрата в угоду аргументам суто енергетичного фактору, який без сумніву має і цілу низку інших віріантів його врахування для наступного єдино вірного вирішення вирішення.

Звідси і така увага до нового втручання в природу реліктового каньйону великої річки України – Південного Бугу.

Один з головних пріоритетів документа, що готується, — зростання експорту електроенергії з України до країн ЄС.  Особливо охочим заробити в такий спосіб вільно конвертовану валюту незайве нагадати: витрачаються не тільки водні, земельні, а й екологічні ресурси, які далеко не завжди враховуються.

І тому електроенергія обходиться країні і народу значно дорожче, ніж здається деяким зараженим відомчим егоїзмом чиновникам.

Так що ж несе нам, мешканцям Южноукраїнська, мешканцям інших місць проживання нова реконструкція на АЕС?

  • втрату частини зони відпочинку?
  • якість питної води?
  • ще щось?

 

Ще раз поглянемо на схему і сформулюємо запитання на які не отримано відповідей від Вірича П.М.- представника АЕС на сесії міської ради 23 березня 2017 року.

  1. Відомо і це підтвердив Президент «Енергоатому» Недашковській Ю.О., що особливо в літній період охолоджуюча спроможність Ташлицького водосховища дорівнює 1,6 при потребі 3,0. А по наведеній «Схемі» корисний для охолодження енергоблоків обсяг ставка-охолоджувача помітно зменшується за рахук спорудження нової «Дамби».  Слушне запитання, чим буде компенсуватись, а скоріше ще і добавлятись охолоджувальна спроможність вказаного «Ставка-охолоджувача»?

Наш сумнів полягає в тому, що тут є прикрита «продувка» вказаного ставка, яка принаймні щоденно буде понижати його температуру. Одночасно і збільшена верхня  «чаша» гідравлічного акумулятора і цьому охолодженню сприятиме, і його прямі спроможності підвищить. Техніка практично зрозуміла, а що екологія?

  1. Тому чітке запитання – чи це так, як викладено в позиції «1»? Якщо ні, то як саме все буде відбуватись в цьому досить втаємниченому нововведенні. Як і викладає свої сумніви «Дзеркало тижня» в оновленому "кругообігу" води між водоймою-охолоджувачем конденсаторів АЕС, гідроакумулюючою електростанцією і Південним Бугом?
  2. Не менш важливе запитання – як змінеться якість води в зоні відпочинку, міський пляж і вся пойма річки Південний Буг?
  3. Чи ми будемо купатись на міському пляжі у воді з Ташлику, і чи не потече така ж вода з кранів в наших оселях!? Все маємо знати у відмітках рівня води – «до» і « після».
  4. Відповіді маємо отримати по відміткам реперних точок по фарватеру всієї річки в мінімальних рівнях води (сама суха пора року) та при паводках і тривалих зливах (самі водні по максимальному рівню води періоди).
  5. Маємо отримати всі відповіді в чітких позиціях ТЕО та ТЗ АЕС до проектанта, у його та відповідях відповідних експертів на ці та ще і інші похідні запитання у всіх деталях.
  6. Ці та інші можливі запитання, які мешканці можуть задавати на контакті телефони (05136 55099) у виконкомі міської ради будуть безумовно передані в АЕС, в ДП НАЕК «Енергоатом», в інші належні інстанції та інституції країни.

 

           Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради.

 

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты