Общество | Вознесенск, 7 Ноября, 2019

«Осінні зустрічі» міського голови Віталія Лукова з громадою цьогоріч - у форматі «бюджетної корови»

Свежие новости: «Осінні зустрічі» міського голови Віталія Лукова з громадою цьогоріч - у форматі «бюджетної корови»

5 листопада в актовій залі Вознесенської гімназії імені Тараса Шевченка розпочався новий цьогорічний цикл «осінніх зустрічей» міського голови з громадою.

«Друзі, подібні зустрічі організовані для того, аби виникало менше питань та недовіри до влади. Адже питання виникають через відсутність комунікації між нами й інформації про те, як і чим живе наша громада. Саме для отримання від вас підказок, щоб ви теж володіли знаннями про громаду в цілому проводяться подібні зустрічі», – зауважив Віталій Луков.

Звідки беруться гроші в бюджеті та на які потреби вони витрачаються? Подібні питання неодноразово ставлять мешканці громади до представників влади. Тож за ініціативи міського голови Віталія Лукова цьогорічні «осінні зустрічі» з громадою пройдуть у форматі «бюджетної корови». Свій виступ очільник громади продовжив статистикою по доходах за 2019 рік. Зауважено, що у поточному році бюджет Вознесенської ОТГ склав близько 400 мільйонів гривень, з яких лише 155 млн грн – власні доходи, а 245 млн грн – дотації, субвенції та залучені кошти. У презентації та роздаткових матеріалах прораховано складові власних доходів, видатки бюджету по різних галузях (освіта, охорона здоров’я, розвиток громади, житлово-комунальне господарство тощо).

Також були підняті питання щодо можливої реформації закладів освіти, підвищення тарифів на водопостачання, водовідведення й вивіз сміття:

«З 1 січня буде зростати тариф на сміття, воду та каналізацію. Чому? Тому що з 1 січня зростає мінімальна заробітна плата на 500 гривень, яка є однією із складових усіх тарифів. Тому що вже з липня 2019 року на 20% зросла вартість електроенергії, а це теж складова тарифу. Якщо місцева влада не підніматиме тарифи, то через 2 місяці розпочнеться відключення електроенергії на підприємствах, працівники полишатимуть роботу, через 3 місяці вода подаватиметься почасово й так далі. Це дуже неприємна річ, але по другому ми не можемо. Ті, у кого хороші доходи, будуть платити повну вартість, малозабезпеченим держава буде допомагати субсидіями».

Наостанок присутні ставили питання міському голові щодо зриву графіка вивозу сміття, списання багатоповерхових будинків з балансу КП «Єдність», введення в експлуатацію комп’ютерного томографа, громадського проекту «Бюджет участі».

Нагадуємо, що наступні «осінні зустрічі» відбудуться:

· 12 листопада о 14:30 - Новогригорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів (с. Новогригорівка, вул. Садова, 37а);

· 12 листопада о 17:00 –Вознесенська ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 (вул. Матросова, 205);

· 13 листопада о 17:00 - Вознесенський НВК "ЗОНЗ І-ІІІ ст. - ДНЗ" № 3 (вул. Тітова, 4).

Джерело: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости