Политика | Южноукраинск, 13 Января, 2018

Оприлюднено проект рішення про банкрутство Южноукраїнського КП «ТВКХ

Свежие новости: Оприлюднено проект рішення про банкрутство Южноукраїнського  КП «ТВКХ Оприлюднено проект рішення про банкрутство Южноукраїнського КП «ТВКХ

На офіційному сайті Южноукраїнської міської ради 12 січня було оприлюднено проект рішення «Про ініціювання процедури банкрутства комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство».

Про це повідомляє журналіст «Маю право».

На наступній сесії Южноукраїнської міської ради, яка повинна відбутися в лютому, депутатам пропонується визнати подальше здійснення господарської діяльності комунальним підприємством «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» недоцільним. А також зобов’язати КП «ТВКХ» самостійно звернутися до господарського суду Миколаївської області із заявою про порушення справи про своє банкрутство.

Неодноразово питання банкрутства цього комунального підприємства, яке постачає в місто воду, тепло та відводить каналізацію, піднімалося на засіданнях сесії Южноукраїнської міської ради. Мер міста Южноукраїнська протягом всього часу займав стійку позицію збереження для міста цього підприємства та покриття його боргів перед Южноукраїнською АЕС за рахунок міського бюджету. Через це, навіть, депутати не з першої спроби прийняли бюджет міста на 2018 рік.

Читайте також: Южноукраїнськ отримав бюджет на 2018 рік – відбулась позачергова сесія міської ради

Чи дійсно очільник міста В.Пароконний погодився з доводами деяких депутатів про недоцільність подальшого фінансування цього збиткового підприємства, покаже голосування за вказаний проект.

В обґрунтування необхідності прийняття рішення вказано, що розробником проекту враховано багаторічну  неспроможність КП «ТВКХ» виконувати свої грошові зобов’язання перед кредиторами, а також умисне ухилення ДП НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ» від виконання домовленостей щодо укладення Мирових угод та створення депутатом Миколаївської обласної ради – генеральним директором ВП ЮУ АЕС ДП НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ» Лісніченком В.А. умов щодо штучного доведення комунального підприємства до банкрутства.

Чим підтверджується умисність дій ДП НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ» та участь в цьому Лісніченка В., очевидно підтверджується матеріалами, що додаються до проекту рішення. Проте вони не оприлюднювалися. Тому простий южноукраїнець, якому може бути цікава доля комунального підприємства, про них може і не дізнатися.

Про результати голосування   та долю скандального підприємства сайт «Маю право» повідомить після проведення засідання сесії Южноукраїнської міської ради, де буде розглянуте це питання.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты