Спорт | 3 Февраля, 2023

Олімпійський чемпіон Абраменко достроково завершив сезон

Свежие новости: Олімпійський чемпіон Абраменко достроково завершив сезон

Сезон 2022/23 збірна України з лижної акробатики проведе без свого лідера Олександра Абраменка. Він зазнав важкої травми.

Олімпійський чемпіон Пхьончхана та срібний призер Токіо оголосив про припинення виступів. Фристайліст встиг вийти лише на старт етапу Кубка світу в місті Рука (Фінляндія) у грудні.

Натомість етап у канадському Ле Реле 21-22 січня Абраменко пропустив. Причиною стала травма коліна. Під час поглибленого медобстеження лікарі виявили в спортсмена розрив хрестоподібної зв'язки та ушкодження кісток.

"Ми пішли, зробили МРТ, і нам дали діагноз, що там розрив хрестоподібної зв'язки коліна, розтягнення заднього хреста та ушкодження кісток. Тобто стандартний набір фристайліста. Це тільки операція, тільки так відновиш", – розповів Абраменко.

За словами українця, подібна травма в нього була перед Олімпіадою-2018 на іншому коліні. Звичний термін реабілітації після такого хірургічного втручання – 9 місяців, тож сезон 2022/23 фристайліст пропустить. Зокрема, Абраменко не виступить на трьох етапах Кубка світу та на чемпіонаті світу в Грузії.

"Потрібно зробити операцію і будемо дивитися, як піде відновлення. Можуть бути нюанси, тобто для життя звичайного все буде добре, але для нашого виду спорту може турбувати дуже сильно. Чи це кінець кар'єри – не скажу. Будемо дивитися, як все буде розвиватися. Може мені дуже захочеться ще, а може й не захочеться" – додав він.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты