Общество | Николаев, 22 Мая, 2019

Олександр Сєнкевич та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол обговорили перспективи співробітництва

Свежие новости: Олександр Сєнкевич та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол обговорили перспективи співробітництва

Сьогодні, 21 травня, відбулася презентація 23 сучасних автобусів білоруського виробництва, придбаних міською радою на умовах лізингу. З цієї нагоди Миколаїв відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол, а також Радник Посольства Республіки Білорусь в Україні Кирило Камишев.

Після демонстрації техніки в мерії відбулася зустріч міського голови Олександра Сєнкевича з нашими високими гостями, під час якої сторони обговорили перспективи співпраці. У заході також взяли участь віце-мер Юрій Андрієнко, депутат міської ради Юрій Гранатуров. 

Олександр Сєнкевич відзначив що Миколаїв - місто зі славною кораблебудівною історією. Наразі він володіє потужним промисловим і науковим потенціалом. Крім того, у нас добре розвинений морегосподарський комплекс, який з кожним роком стає більш сильним.

- Місто посідає в Україні лідерські позиції з перевалки сипучих вантажів. Більш того, з кожним роком Миколаїв нарощує свій морегосподарський потенціал, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Як зазначив мер, сьогодні реалізується низка важливих інфраструктурних та транспортних проектів. Наприклад, Миколаїв активно співпрацює з Європейським інвестиційним банком в рамках реконструкції мереж водопостачання та водовідведення.

- Вартість проекту становить 20 млн. євро, 5 млн. євро - це грант. За рахунок цих коштів виконуються, зокрема, роботи з реконструкції наших очисних споруд, які були побудовані ще в 1973 році. Крім того, наразі ми ремонтуємо й каналізаційну мережу, - сказав Олександр Сєнкевич.

Також міська влада фінансує розвиток системи «Безпечне місто».

Пан Посол подякував меру за теплий прийом, відзначивши, що білоруська сторона зацікавлена в розвитку відносин з Україною. В першу чергу, перспективною він бачить реалізацію різних проектів в сфері економіки.

За словами Ігоря Сокола, в Білорусії працюють потужні заводи, що виробляють сучасну і якісну техніку. І це не тільки Мінський автомобілебудівний завод, з конвеєра якого зійшли автобуси, придбані нашим містом. Високий гість вважає, що техніка інших білоруських виробників також може бути корисна для Миколаєва. Крім того, за його словами, Білорусь уважно стежить за розвитком морегосподарського комплексу України та розглядає його як галузь, перспективну для реалізації спільних проектів.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні також запропонував нашому місту взяти участь в щорічному економічному форумі, який в кінці травня відбудеться в Могильові.

У свою чергу, Олександр Сєнкевич повідомив, що міська влада має намір закупити в лізинг нову техніку для полігону ТПВ. Мова йде про сміттєвози та самоскиди від МАЗу. За результатами відкритого конкурсу була визначена компанія-лізингодавець. На даний момент йде відбір постачальника.

Міський голова також запропонував створити в Миколаєві регіональний сервісний центр для обслуговування техніки МАЗа. Він міг би працювати не тільки на наше місто, а й Одеську і Херсонську області, де також активно використовують транспорт цього білоруського виробника. 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты