Политика | Николаев, 3 Мая, 2018

Олександр Кушнір провів 38 зустрічей із керівниками підприємств

Свежие новости: Олександр Кушнір провів 38 зустрічей із керівниками підприємств

 

З 17 по 27 квітня заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір разом із спеціалістами ОДА та інших державних установ провів 38 зустрічей із керівниками підприємств, які здійснюють найбільший вплив на розвиток галузей економіки, а саме - енергетики, харчової та легкої промисловостей, машинобудування, будівництва, морегосподарського комплексу. 

Метою такого формату зустрічей є формування довготривалої стратегії економічного зростання з урахуванням реального стану справ в економіці регіону, на чому постійно акцентує голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

Заступник голови ОДА пояснив, що незапрошення того чи іншого підприємства на зустріч ніяким чином не впливає на його важливість для розвитку регіону. 

«Основну проблематику, перспективи, розширення ринку, інші відкриті питання - однакові в галузях, декілька представників загалом достатньо висвітлюють ситуацію, яка є. Крім того, в деяких галузях лише кілька підприємств задають темп розвитку регіону», - прокоментував Олександр Кушнір.

Так, частка харчової промисловості у загальнообласному обсязі реалізованої продукції складає 31,2%. За рахунок будівництва, модернізації та реконструкції виробничих потужностей, завдяки переорієнтації на інші ринки збуту та перегляду асортименту продукції, що виробляється, а також реалізації інвестиційних проектів основними підприємствами області, а саме ФГ «Органік Сістемс», ТОВ «Сандора», ПрАТ «Лакталіс Миколаїв», ТДВ «Баштанський сирзавод», ПАТ «Коблево» та ін. спостерігається зростання виробництва харчових продуктів.

Частка енергетики складає 30,7%, провідним підприємством в галузі є ВП «Южно-Українська АЕС» НАЕК «Енергоатом», яке виробляє 97% електроенергії в області. Підприємство працює стабільно та має перспективи відповідно затвердженому фінплану. Активно розвивається альтернативна енергетика: має перспективи розвитку на Миколаївщині будівництво вітро- та гелеоелектростанцій.

Значне місце в економіці області займає морегосподарський комплекс, який, зокрема, на сьогодні представлено такими підприємствами як: Миколаївський морський порт, філія «СМП «Октябрьск» ДП АМПУ, філія «Дельта-лоцман» ДП АМПУ, ТОВ «МСП«Ніка-Тера», ТОВ «Порт Очаків», ТОВ «МП «Термінал–УХЗС», МФ АСК «Укррічфлот» «Миколаївський річковий порт», ТОВ СП «Нібулон». Ці підприємства успішно працюють за своєю основною спеціалізацією – перевантаження різноманітних вантажів, як генеральних, так і навалочних, надають складські послуги, реалізують інвестиційні проекти розвитку, що дозволяє створювати нові робочі місця та забезпечувати надходження до бюджетів всіх рівнів.

Не велику, але значущу частку в економіці області займає легка промисловість, підприємства якої співпрацюють з провідними світовими брендами та випускають продукцію високої якості.

«За результатами співбесід було визначено реальну ситуацію галузей, перспективи їх розвитку, можливість вирішення тих чи інших проблем локально – на місцевому рівні, чи тих, що потребують законодавчих змін. Головними проблемами, які визначалися майже усіма галузями є нестача кадрів та їх якісної підготовки, сплата місцевих податків, тривалий розгляд документації для видачі дозволів, розвиток інфраструктури тощо.  Як один з варіантів - розглянули питання участі підприємств у регіональній програмі розвитку системи підготовки виробничих кадрів, з метою більш якісної їх підготовки та подальшого працевлаштування», - розповів заступник голови ОДА.

За словами Олександра Кушніра, основні тенденції та стан розвитку галузей будуть враховані в програмі соціально-економічного розвитку регіону. Питання, пропозиції, які можуть вирішитися на обласному рівні будуть детально вивчені та відпрацьовані. А щодо певних законодавчих змін - будуть підготовлені звернення до відповідних органів.

«Ще раз переконався, що запропонований формат зустрічей та підхід дає змогу перейти на якісно новий рівень взаємодії між органами влади та підприємствами, об’єднавши зусилля задля підвищення рівня життя людей. Адже люди – це наша найбільша цінність, відтак спільно маємо працювати на їх благо!», - резюмував Олександр Кушнір. 

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости