Политика | 7 Сентября, 2022

Окупанти закатували до смерті британського волонтера Пола Урі, - омбудсмен

Свежие новости: Окупанти закатували до смерті британського волонтера Пола Урі, - омбудсмен

Після більше ніж 1,5 місяці перемовин рф через терористичну «днр» повернула тіло закатованого британського волонтера Пола Урі.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Урі з квітня до липня 2022 року незаконно утримувала в заручниках в тимчасово окупованому Донецьку. Російські пропагандисти заявляли про загибель Пола Урі «внаслідок хвороби і стресу», а 7 вересня Україна отримала понівечене тіло британця. Лубінець написав, що в Урі відсутні частини тіла, є численні порізи та сліди катувань.

«Остаточно причину смерті Пола Урі підтвердить судмедекспертиза, всі необхідні повідомлення зроблені, також в належний спосіб поінформовано Посольство Великої Британії в Україні. Я вже сьогодні можу відповідально казати про те, що така смерть була насильницька. Людина просто не може витримати такі катування. Я бачив фото тіла загиблого і у будь-кого, хто це побачить, сумнівів не залишиться».

«Вбивство волонтера Пола Урі через катування – воєнний злочин, який стане ще одним доказом під час трибуналу над російським політичним та військовим керівництвом. Доказом в трибуналі для путіна», - зазначив Лубінець.

Британці Пол Урі та Ділан Гіллі були захоплені російськими військовими наприкінці квітня 2022 року поряд із Дніпрорудним у Запорізькій області, коли здійснювали свою діяльність як волонтери, долучені до евакуації виключно мирного населення з зони активних бойових дій. Ділан Гіллі наразі не звільнений та «звинувачується» окупантами нібито у найманстві.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты