Происшествия | Николаев, 27 Октября, 2019

Около 100 преступлений раскрыли правоохранители Николаевщины за прошедшую неделю

Свежие новости: Около 100 преступлений раскрыли правоохранители Николаевщины за прошедшую неделю

Минулого тижня правоохоронцями Миколаївщини розкрито майже 100 злочинів, з яких 21 — тяжкі.

Значного позитиву при розкритті кримінальних правопорушень досягнуто за процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 1 – розкрито 24 злочини.

За результатами досудового розслідування до суду скеровано 59 обвинувальних актів. Ефективно спрацювали процесуальні прокурори Миколаївської місцевої прокуратури №1, якими до суду скеровано 19 обвинувальних актів. За участю прокурорів судами області ухвалено 54 обвинувальні акти. На цьому напрямку результативно спрацювали прокурори Вознесенської місцевої прокуратури Миколаївської області та Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області — за позиції державних обвинувачів прокуратур ухвалено 13 та 14 вироків відповідно.

Не менш ефективна робота органів прокуратури Миколаївщини проведена у сфері представництва інтересів держави в суді. Так, за тиждень, що минув судами відкрито провадження за 5 позовами прокурора на загальну суму 1,2 млн.грн. Зокрема, у бюджетній сфері відкрито провадження за 1 позовом на суму 591 тис.грн., у сфері державної та комунальної власності відкрито провадження за 2 позовами на суму 546 тис.грн.

За вказаний період прокурорами взято участь у 42 судових засіданнях місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду. Судами задоволено 3 позови у сфері земельних відносин щодо земельних ділянок площею 2 га, вартістю 376 тис. грн.

Так, Веселинівським районним судом задоволено позов Миколаївської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави до ГУ Держгеокадастру в області про визнання незаконним та скасування наказу, скасування запису в Державному реєстрі речових прав, витребування земельної ділянки площею 2 га вартістю 108,3 тис.грн.

Рішенням Новоодеського районного суду задоволено позов Вознесенської місцевої прокуратури Миколаївської області в інтересах ГУ Держгеокадастру в області про стягнення шкоди завданої самовільним зайняттям земельної ділянки в розмірі 49 тис. грн.

Постановою Миколаївського апеляційного суду задоволено апеляційну скаргу прокуратури області та позов керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 2 в інтересах держави в особі Миколаївської обласної державної адміністрації до Миколаївської міської ради, про витребування земельної ділянки площею 1000 кв. м. вартістю 219 тис.грн. у придатному для використання стані шляхом знесення об’єкту нерухомості.

Крім цього, постановою Піденно-західного апеляційного господарського суду залишено в силі рішення господарського суду Миколаївської області у справі про задоволення позову першого заступника прокурора області в інтересах держави в особі Миколаївської міської ради до ФОП про повернення земельної ділянки площею 1352 кв.м вартістю 971 тис.грн.

Источник: izvestia.nikolaev.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты