Криминал | 9 Июля, 2024

Одеські митники заблокували незаконне вивезення до Іспанії цистерни із сировиною

Свежие новости: Одеські митники заблокували незаконне вивезення до Іспанії цистерни із сировиною

Одеські митники заблокували незаконне вивезення майже 24 тонн соняшникового фосфатидного концентрату. Вантажівка з фосфатидним концентратом прибула до пункту пропуску "Орлівка" для подальшого прямування до Іспанії. 

Про це повідомляє Одеська митниця.

У поданих до митного оформлення документах зазначалося, що країною виробництва та відправки товару, який є побічним продуктом гідратації соняшникової олії та застосовується у виробництві маргарину, хлібобулочних, кондитерських і шоколадних виробів, є Україна.

Утім, під час митного огляду кабіни водія було виявлено ще один пакет товаросупровідних документів.

"За результатами їхнього аналізу з'ясувалося, що збігається лише вага товару, а виробник зі схожою назвою має адресу в одній із країн ЄС. При цьому митна вартість концентрату в знайдених документах у понад 3,5 раза вища, ніж у поданих до митниці", - ідеться в повідомленні.

За фактом подання до митниці документів із завідомо неправдивими відомостями складено протокол про порушення митних правил за ознаками частини 1 статті 483 Митного кодексу України. Понад 24 т соняшнифосфатидного фосфатидного концентрату тимчасово вилучено.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты