Общество | Николаев, 3 Марта, 2018

ОДА підготовлено проект рішення облради щодо використання прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Миколаївщини

Свежие новости: ОДА підготовлено проект рішення облради щодо використання прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Миколаївщини

Миколаївською облдержадміністрацією підготовлено проект рішення Миколаївської обласної ради «Про використання прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Миколаївської області" (розміщено на сайті ОДА та на сайті облради). Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук написала в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Миколаївської ОДА Олена Іваненко.

Нагадаємо, наприкінці січня голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко запропонував винести на розгляд Миколаївської облради та органів місцевого самоврядування області питання про можливість встановлення на адміністративних будівлях державних установах області червоно-чорний прапор.

Метою прийняття рішення є вшанування всіх героїв, які під червоно-чорним прапором боролись за незалежність України як в ХХ столітті, так і нині - в ході антитерористичної операції на сході України.

Враховуючи певний резонанс, який може викликати зазначений проект, Олена Іваненко дала певні роз’яснення. «Проект рішення не суперечить Конституції України. Ст.20 говорить виключно про державні символи України. В проекті рішення ОДА відсутні пропозиції визнати червоно-чорний прапор державним символом! Згідно з цією ж статтею, порядок використання державних символів встановлюється законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України. Проте станом на сьогоднішній день такого закону не прийнято. Отже, в існуючих нормативно-правових актах відсутня заборона поруч з Державним прапором України встановлювати інші прапори», - зазначила вона.

Крім цього, за словами в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Миколаївської ОДА, законодавством встановлено виключно випадки коли використання Державного прапору України заборонено (якщо це призводить до наруги над символом та у рекламі). Існують загальні правила використання Державного Прапора, які склалися в усьому світі: Державний Прапор ні перед ким не опускається вниз. Не можна ним салютувати. Не можна схиляти його перед будь-якою особою чи предметом. Державний Прапор при вивішуванні серед інших прапорів має займати перше, найпочесніше місце. Він вивішується або вище за всі інші, або у фронті інших прапорів займає правий геральдичний бік. 

«Зверніть будь-ласка увагу, що загальноприйнятими правилами використання Державного прапору України ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ ЙОГО РОЗМІЩЕННЯ (ЗА ПЕВНИМИ ПРАВИЛАМИ) ПОРЯД З ІНШИМИ ПРАПОРАМИ! Тож пропоную перестати спекулювати на даному питанні. До речі, в інших областях подібні рішення вже прийнято!», - резюмувала Олена Іваненко.

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко на своїй сторінці у мережі Фейсбук також закликав жителів області припинити спекуляції стосовно цього питання: «Ще (Ольвія) повставала з цим прапором - це наша Історія. Відновимо Справедливість. Припинемо спекуляції». 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты