Политика | Снигиревка, 28 Мая, 2017

Очільники Снігурівщини обговорили в Новопетрівській сільській раді реформу децентралізації

Свежие новости: Очільники Снігурівщини обговорили в Новопетрівській сільській раді реформу децентралізації

Минулого тижня в приміщенні Новопетрівської сільської ради відбулася робоча зустріч голови райдержадміністрації Інни Бойко, голови райради Тетяни Мезіної, депутата облради Олени Донченко з депутатами та одноосібниками Новопетрівської сільської ради. На обговорення було винесено наступні важливі питання: збільшення сплати земельного податку одноосібниками до 1% та обговорення реформи децентралізації.

Що стосується збільшення сплати земельного податку, голова райдержадміністрації Інна Бойко запропонувала піднімати ставку поступово, щоб на кінець року вийти на рівень 1%. В результаті доволі жвавих обговорень було прийнято рішення збільшити ставку податку з 1 червня до рівня 0,7% .

Нагадаємо, що минулого тижня в приміщенні Червонодолинської сільської ради відбулася зустріч, в якій взяли участь керівництво району, консультанти Асоціації міст з питання об’єднання Червонодолинської та Новопетрівської сільської ради в одну громаду.

Голова райдержадміністрації Інна Бойко зазначила, що така громада може виявитися неспроможною. Також вона попередила, що необхідно все добре прорахувати, щоб не повторити негативні наслідки деяких малочисельних громад,які вже створені на території Миколаївської області і у яких вже на початковому етапі виникли фінансові проблеми. Інна Володимирівна додала, що одного бажання щоб об’єднатися буде замало. Необхідно довести експертам з Миколаєва, що дана громада буде дійсно спроможною. Тому, обговорення з даного питання ще будуть продовжуватись.

 

Источник: snigyrivka.info

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости