Политика | 12 Мая, 2023

Очільник Пентагону назвав термін передачі Україні танків Abrams

Свежие новости: Очільник Пентагону назвав термін передачі Україні танків Abrams

На початку осені Україна отримає від США, які не передаватимуть Україні далекобійні ракети, танки Abrams.

Про це пише "Голос Америки".

Як заявив на слуханнях у Сенаті міністр оборони Ллойд Остін, США роблять усе можливе, щоб пришвидшити постачання важкої бойової техніки Збройним Силам України.

"За нашими прогнозами, це відбудеться на початку осені", - припускає очільник Пентагону.

Відповідаючи на запитання сенаторки від республіканців Сьюзен Коллінз про те, чи можна пришвидшити постачання трьох десятків танків Україні, Ллойд Остін пояснив, що американські військові не тільки відправляють техніку в Україну та готують військових для роботи на них, а й створюють інфраструктуру, яка підтримуватиме роботу цих танків.

"Тим часом ми перемістили кілька танків на тренувальний полігон, щоб українці почали навчання. До того часу, коли навчання завершаться, танки будуть доступні для використання", – розповів він.

Також шеф Пентагону зазначив, що американські танки є незнайомим озброєнням для українців, яке суттєво відрізняється, зокрема, за рахунок турбінного двигуна та інших досить складних систем.

"Але ми намагаємось якнайшвидше передати цю техніку українцям. Вони точно матимуть усе в наявності до початку осені", – резюмував Остін.

 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты