Происшествия | Вознесенск, 3 Июля, 2018

Обережно, виявлено сказ у кота та лисиці на території Бузької сільської ради!

Свежие новости: Обережно, виявлено сказ у кота та лисиці на території Бузької сільської ради!

В селі Бузьке наприкінці  червня місяця  поточного року підтверджено випадок сказу у домашнього кота,  який проявив агресію та наніс тяжкі укуси п’ятьом громадянам на території даного населеного пункту, кота  було пристрелено труп доставлено до Вознесенської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби  відібрано було патологічний матеріал та направлено до Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби де і був виділений вірус сказу.

Також наприкінці червня місяця до лабораторії Держпродспоживслужби було доставлено труп відстріляної лисиці на території мисливських угідь Бузької сільської ради, при дослідженні було виявлено збудника сказу.   

Проведено позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вознесенській райдержадміністрації, та запроваджено карантинні обмеження по сказу тварин на територію село Бузьке, та мисливські угіддя Бузької сільської ради  з прилеглими до нього угіддями, та лісовим масивом, затверджено комплексний план заходів щодо ліквідації сказу в неблагополучних пунктах.

 ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ КОЖНОМУ, ЩОБ ПОПЕРЕДИТИ ЗАХВОРЮВАННЯ СКАЗОМ?

  • Особливо небезпечними є укуси, нанесені скаженими хижими     тваринами. В слині цих тварин знаходиться дуже агресивний вірус, внаслідок чого інкубаційний період захворювання скорочується, хвороба розвивається швидко, протікає важко і закінчується смертю. Отже, після укусу  необхідно негайно звернутись до лікаря для вирішення питання  про призначення курсу щеплень проти сказу. Тільки своєчасно проведений лікувально-профілактичний курс щеплень може попередити захворювання сказом!
  • Призначений курс щеплень обов’язково треба закінчити повністю і не допустити його переривання. Під час проведення щеплень і після його закінчення впродовж 6 місяців не можна вживати спиртні напої, переохолоджуватись, перегріватись.
  • Тварину, яка покусала людину та зовні виглядає здоровою, не треба вбивати, а необхідно звернутись в установи ветеринарної медицини для встановлення за нею 10-ти денного ветеринарного нагляду.
  •  Не можна знімати шкіру з трупу підозрілої на захворювання тварини (часто буває, що шкуру знімають з хворої на сказ лисиці).
  • Бережіть дітей від укусів тваринами, не дозволяйте їм гратись з бродячими собаками і котами, приносити їх додому!
  • Своєчасно повідомляйте спеціалістів служби ветеринарної медицини про хворих тварин, про трупи загиблих тварин.
  • Обмежитись перебуванням до лісового масиву громадянам під час збору грибів та відпочинку  на території Бузької сільської ради на період проведення карантинних заходів.  
  • Пам’ятайте, що власних собак та котів необхідно щорічно реєструвати і щеплювати проти сказу, утримувати у закритому дворі. Вигулювати собаку необхідно у наморднику або на короткому повідку.

Вознесенське міжрайонне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты