Общество | Вознесенск, 11 Июля, 2017

ОБЕРЕЖНО! СПЕКА!

Свежие новости: ОБЕРЕЖНО! СПЕКА!

Сильна спека характеризується перевищенням середньої добової температури навколишнього середовища на 10 градусів протягом декількох днів. Посуха – тривала і значна відсутність опадів, при підвищеній температурі і зниженій вологості повітря.    

 Небезпека цих природних лих  полягає в тепловому перегріві людей.

       Тепловий перегрів людини полягає в  загрозі підвищення температури тіла вище 37,1С, або порушенні теплового обміну – наближенні температури тіла до 38,8С. Порушення теплового обміну настає при тривалому і сильному перегріванні, здатному призвести до теплового удару або порушення серцевої діяльності.

Симптоми перегрівання:

        Почервоніння шкіри, сухість слизових оболонок, сильна спрага, можлива носова кровотеча, запаморочення, втрата свідомості, зупинка серця та дихання.

Якщо у людини з'явились перші ознаки перегрівання організму (втома, головний біль, запаморочення, слабкість, болі в ногах, спині, іноді блювота, шум у вухах, потемніння в очах, задишка, серцебиття) необхідно:

- швидко перенести потерпілого в прохолодне місце, покласти на спину, зняти або розстібнути одяг; 

- змочити голову та ділянку серця холодною водою або покласти на них змочений холодною водою рушник. Можна зробити вологе обгортання або протерти тіло потерпілого шматочком льоду, облити його прохолодною водою, але обережно і не довго;

- якщо людина не знепритомніла, корисно дати їй попити міцний холодний чай, холодну воду; 

- у випадку зупинки дихання і серцевої діяльності необхідно до прибуття лікаря почати зовнішній масаж серця і штучну вентиляцію легень;

- враховуючи можливі ускладнення (набряк мозку, інсульт), необхідно одразу ж викликати швидку допомогу та доставити постраждалого в лікарню.

Варто пам’ятати:

Категорично заборонено в спекотну погоду палити, оскільки нікотин звужує судини і підвищує тиск.

У сильну спеку необхідно пити не менше 3 літрів води для відновлення водно-сольового балансу. Влітку взагалі краще обмежити кількість споживання алкоголю, тому що чим менше алкоголю в крові, тим легше організм впорається з сильною спекою.

При температурі повітря вище +26 градусів кожні півгодини випивайте склянку води.

Якщо Ви працюєте в офісі, купіть простий пульверизатор і обприскуйте простір час від часу холодною водою.

Намагайтесь найважливіші справи вирішувати в першій половині дня, доки організм не нагрівся і кровообіг головного мозку не змінився.

І ще раз нагадуємо — пийте воду, чим більше, тим краще. Голова болить у спеку від зневоднення. Виходячи з дому обов’язково запасіться пляшкою прохолодної води.

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

Сектор з питань ОЗ УСЗН ВМР.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты