Политика | Николаев, 6 Июня, 2023

Нову схему теплопостачання Миколаєва готова профінансувати міжнародна організація

Свежие новости: Нову схему теплопостачання Миколаєва готова профінансувати міжнародна організація

Розробка нової схеми теплопостачання у Миколаєві, яку не пропустили на останній сесії міськради не фінансуватиметься з міського бюджету. Усі роботи, пов’язані з її розробкою готова оплатити міжнародна організація «COVI group».

Про це розповіла начальниця Департаменту енергоефективності Миколаївської міськради Алла Луцька на брифінгу 6 червня.

Вона зазначила, що від депутатів вимагається лише надати департаменту дозвіл на замовлення даної схеми.

— Ми просимо депутатів дати нам право замовити цю схему, а фінансувати буде міжнародна організація, з якою ведуться переговори на рівні міського голови «COVI group». Вони готові нам цю схему замовити, проплатити, і приймати участь в її розробці, — наголосила Алла Луцька.

Вона повідомила, що використання старої схеми, розробленої у 2018 році за 1,2 мільйона гривень неможливе з двох причин, одна з них була озвучена на сесії міськради. Так, схема теплопостачання на сьогодні є речовим доказом у кримінальній справі, також вона була визнана не енергозберігаючою та оформлена з порушенням відповідних норм.

— На сьогодні у нас немає схеми теплопостачання. Та, яка була раніше визнана не енергозберігаючою - це основний меседж, через який ми не можемо використовувати цю схему. І окрім цього вона була вилучена в рамках кримінального провадження і технічно-будівельною експертизою була  визначена як така, яку розроблено з недотриманням чільних нормативно-правових актів. Таким чином, замовлені департаментом послуги не відповідають умовам договору. І наразі ця схема є речовим доказом у кримінальній справі та знаходиться у центральному суді, — зазначила Алла Луцька.

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты