Политика | Вознесенск, 26 Декабря, 2019

Нові підходи в управлінні для задоволення потреб мешканців вознесенської громади

Свежие новости: Нові підходи в управлінні для задоволення потреб мешканців вознесенської громади

23 грудня 2019 року у Виконавчому комітеті Вознесенської міської ради відбувся третій поглиблений тренінг з ґендерно-орієнтованого бюджетування в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)» за участі Наталії Дмитрук, експертки Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин (НДІ).

В процесі цікавої та змістовної роботи учасники тренінгу мали змогу отримати нові знання щодо удосконалення бюджетних процесів в громаді з урахуванням чіткої орієнтації на кінцевого споживача послуг, познайомитися з цікавими кейсами, а також здобути практичні навички щодо ідентифікації ґендерно-специфічних проблем в конкретній сфері та вирівнювання встановлених розривів. Ці процеси сьогодні є вкрай актуальними для нашої громади, оскільки ми маємо не такий великий фінансовий ресурс, а отже повинні навчитися максимально ефективно використовувати його, забезпечуючи при цьому надання якісних послуг. Це досягається лише у випадку, коли влада чітко розуміє, хто конкретно і яких послуг потребує.

Для цього був сформований та затверджений Гендерний паспорт Територіальної громади міста Вознесенська, який візуалізував у цифрах тих, на кого спрямовані місцеві політики. Важливо продовжувати розвивати культуру збору розподіленої за статтю, віком та місцем проживання статистику, а також розширювати сферу її використання, адже на підставі її аналізу чітко вбачаються розриви у доступі до певних матеріальних та нематеріальних благ, що існують в громаді.

Так, на сьогодні вже проаналізовано та встановлено такі гендерні розриви у сфері спорту, а тому ведеться активна робота щодо внесення змін у відповідну міську цільову програму. Зокрема плануються ряд заходів, спрямованих на більш активне залучення жінок та чоловіків працездатного віку до систематичних занять спортом, створення комфортних умов для занять особам пенсійного віку та особам з інвалідністю, розвиток спортивної інфраструктури для мешканців сіл Новогригорівка та Ракове. Звичайно, це лише початок і попереду ще багато роботи аби запустити подібні процеси в інших галузях та сферах.

Дуже важливо, що при впровадженні таких нових і досить непростих змін, як гендерно-орієнтоване бюджетування, ми маємо надійного партнера - Національний Демократичний Інститут Міжнародних Відносин (НДІ), який протягом року забезпечив якісне навчання працівників – членів гендерної бюджетної групи, фахові консультації та ефективний супровід. Все це дало поштовх до переорієнтування підходів у прийнятті ряду управлінських рішень, що в свою чергу сприятиме підвищенню рівня комфортності умов проживання мешканців нашої громади та наданню більш якісних та адресних послуг.

Джерело: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости