Общество | Николаев, 8 Февраля, 2018

Нові обличчя спортивної команди Миколаївських рятувальників

Свежие новости: Нові обличчя спортивної команди Миколаївських рятувальників

Кросфіт – це досить новий та з кожним днем дедалі популярніший вид спорту, до якого входять елементи високоінтенсивного інтервального тренування, важкої атлетики, пліометрики, пауерліфтингу, гімнастики, гирьового спорту, зарядки, стронґмену тощо. Свою популярність даний вид спорту набуває і серед підрозділів ДСНС, при цьому на сьогодні вже навіть розроблена адаптована програма змагань із урахуванням особливості професії.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Найцікавішим є те, що «пожежним кросфітом» займаються і молоді фахівці, і досвідчені рятувальники, і навіть представниці прекрасної половини співробітників системи оперативно-рятувальної служби - дівчата.

Це стосується і наших колег - співробітниць Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, які на високому рівні виконують свої прямі функціональні обов’язки, при цьому встигаючи займатись і спортом. На цій спортивній арені нашій області вже є чим пишатися. 21 жовтня в м. Києві пройшли Міжнародні змагання пожежно-рятувальних служб «Найсильніший пожежний-рятувальник Київ-2017», відомі у світі як “FirefighterCombatChallenge”. За звання сильнішого рятувальника в індивідуальних забігах, тандемах та командних естафетах змагалось 16 команд з різних куточків країни. У запеклій боротьбі під час однієї з естафет зайняли призові місця наші рятувальниці Марія Подима (1 місце з результатом у часі 3.08.57) та Анна Горжієвська, зайнявши друге призове місце  (з різницею у часі 2 мілісекунди (3.08.59.) І спортсменки не зупиняються на досягнутому. За особистим бажанням вони тренуються поряд із хлопцями, у складі збірної команди, на чолі з Констянтином Шпилевим, заступником начальника частини - начальником пожежно-рятувальної групи аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Випробовуючи себе у вправах на міць, силу та швидкість дівчата тримають себе у гарній фізичній формі, що є неодмінною перевагою для професійної діяльності. Взяти лише приклад з Марії Подими, яка працює на посаді начальника рятувального відділення групи рятувальних робіт. Дівчина показала не лише гарні організаторські здібності при виконанні завдань за призначенням, а й гарну взаємодію з колегами. Мрія Марії здійснилась, її призначено на посаду і тепер вона пліч-о-пліч із чоловіками несе службу, а її гарна фізична форма допомагає їй у цій нелегкій справі.

Також гарним прикладом для наслідування може бути і професійна стежка юної та тендітної Анни Горжієвської. Невелику за зростом, гнучку та амбіційну Анну завжди приваблював спорт. Туризм, легка атлетика, п’ять років занять повітряною гімнастикою у цирковій студії, сформували життєвий принцип – ніколи не пасувати перед складнощами, що зараз допомагає при тренуваннях. Дівчина полюбила професію пожежного через сприйняття її  на прикладі свого батька - Олександра Петровича, який вже понад  20 років працює у 23 Державній пожежно-рятувальній частині у Первомайському районі нашої області. «Тато щомісяця приносив додому журнал «Пожежна безпека». Я охоче його передивлялась. Хлопці і дівчата у формі – це, по-перше, красиво, а по-друге  - дуже по діловому. Не один раз ми із сестрою приходили до підрозділу та спостерігали за пожежними, що потроху сформувало, без перебільшення скажу, любов та повагу до професії» - розповідає Анна. Наразі дівчина закінчила Львівський державний університет безпеки життєдіяльності і працює в Головному управлінні на посаді  - фахівець відділу технічного захисту інформації і паралельно, залюбки, займається спортом. Також її молодша сестра Олександра, продовжуючи сімейну династію рятувальників, навчається на першому курсі цього ж навчального закладу.

         Усі разом, і дівчата, і сильні та мужні хлопці-рятувальники, за досить короткий час змогли створити невеличку родину щоб на всю країну показати нові обличчя спортивної команди Миколаївських рятувальників – спортсменів з «пожежного кросфіту». Сьогодні їх лише 12, але їх наполегливість та завзяття потроху заохочує і інших вогнеборців долучитися до нового виду спорту, а заразом і спільними зусиллями, пропагувати здоровий спосіб життя, професію рятувальника та, безумовно, підтримувати гарну фізичну форму.

DSC_0169_.jpg

DSC_0199_.jpg

DSC_0224_.jpg

DSC_0261_.jpg

DSC_0287_.jpg

DSC_0047_.jpg

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости