Политика | Николаев, 28 Марта, 2018

Николаевский аэропорт: Андрей Вадатурский призывает сделать выводы и объединиться вокруг выбранной цели

Свежие новости: Николаевский аэропорт: Андрей Вадатурский призывает сделать выводы и объединиться вокруг выбранной цели Николаевский аэропорт: Андрей Вадатурский призывает сделать выводы и объединиться вокруг выбранной цели

Относительно ситуации вокруг Николаевского аэропорта народный депутат Украины Андрей Вадатурский призывает сделать выводы и объединиться вокруг выбранной цели .

Об этом он написал на своей странице в соцсети Фейсбук.

" Час залишити емоції осторонь, зробити висновки і об’єднатися навколо обраної мети. Якою вона буде – вирішувати нам разом

З моменту трагічної смерті Народного героя України, військового льотчика Владислава Волошина минуло 10 днів. Не хотів будь-як коментувати події до цього моменту, розуміючи, що емоції можуть взяти верх. Вважаю, що особливо сьогодні вони є зайвими. Висловлюю співчуття рідним, близьким Владислава. Мені завжди було важко підбирати слова в таких ситуаціях. Сподіваюся, що не образив чиїхось почуттів.

Пам’ятаю Владислава ще за тих часів, коли він був льотчиком. Ми тоді допомагали військовослужбовцям під час їх передислокації з Криму. Єдиний раз мав нагоду поспілкуватися з ним в якості керівника аеропорту в присутності голови ОДА. Я тоді ще висловлював власні сумніви відносно рентабельності у майбутньому проекту, що реалізовується. Цікавився, які є розрахунки, плани, намітки на рейси, намагався розібратися. І для себе зробив висновок, що у Владислава була повна свобода дій, кредит довіри і можливість реалізуватися.

Зазначу, що на початку своєї каденції сам витратив не один місяць роботи на те, щоб отримати відповідь: а чи потрібен регіону аеропорт взагалі, чи є у нього шанс повноцінно запрацювати та приносити прибуток, або хоча б не бути збитковим, що необхідно для цього і в якому напрямку варто рухатися. Так, потрібен, так, можливості були і вони є. Але на той момент особисто я залишився при думці, що доцільно розглядати варіант співпраці із сусідами. І моя позиція була відкрита. Я озвучував її і вже після того, як було прийняте рішення на всіх рівнях про запуск миколаївського аеропорту.

Я говорив, що для мене неприйнятний сам процес фінансування відновлення підприємства. Те, як збирали гроші з районів, де повно своїх проблем, більшість населення яких навряд чи хоч раз взагалі побуває в аеропорту. Для мене це було незрозуміло, і я відверто висловлювався щодо цього. Але ж це було рішення не однієї людини, депутати різних рівнів приймали його. І в такому разі виникає питання: а чи є шлях назад? Кошти зібрані, частина використана, до отримання сертифікатів залишається декілька кроків. І от що робити? Ставити хрест? Як дивитися в очі людям? Чи у нас звикли не брати на себе відповідальність?... Це неприпустимо. Раз ми вже почали будувати, то треба довести справу до кінця і запустити аеропорт. Інакше – лише примножимо збитки, і користі від цього громада не отримає.

Озираючись назад і спостерігаючи за подіями останні десять днів, єдине, що хотів би додати: я проти будь-яких маніпуляцій, спекуляцій навколо цієї теми і за чесне та об’єктивне розслідування, як трагічної смерті, так і подій в аеропорту. При цьому я цілком підтримую ідею залучення незалежних спеціалістів до розслідування. Це більш ніж зрозуміла вимога.

У тому числі й через те, як певні ділки, колишні управлінці намагаються спрямувати розвиток подій після трагедії у власне корисне русло, мріючи позаймати втрачені посади. Маю надію, що громадськість також розуміє це і не дозволить себе використовувати, і всі сторони зроблять висновки, хто є хто.

Закликаю всіх бути толерантними, не ставити клеймо завчасно і повноцінно розібратися у ситуації ", - написал нардеп.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости