Общество | 31 Мая, 2019

«НІБУЛОН» завершує загальнобудівельні роботи в Тернівці

Свежие новости: «НІБУЛОН» завершує загальнобудівельні роботи в Тернівці

Сильні зливи, що майже весь минулий тиждень панували на Запоріжжі, не завадили традиційним нарадам з питань будівництва перевантажувального термінала в Тернівці Вільнянського району (автор проекту ТОВ ПБК «ЧИФ»), які, зважаючи на завершальну стадію загальнобудівельних робіт та наближення строку введення в експлуатацію, проводяться на майданчику двічі на тиждень.

Наразі підрядні організації ТОВ ПБК «Укрдобробуд» та ТОВ «Взаємодія» завершують улаштування фундаментів під металеві ємності, монтаж яких активно триває на будівництві. Загалом монтажникам таких організацій, як «Спецмонтажінжиніринг», «Інтеграл», «Зернова столиця – Інжиніринг» доведеться зібрати близько 750 тонн металоконструкцій (20 ємностей загальною місткістю 76 тис. тонн). Усі роботи контролюються особисто шеф-монтажником від італійської компанії-постачальника Frame.  Усього ж за час будівництва потужного вже третього підприємства ТОВ СП «НІБУЛОН» в Запорізькій області буде змонтовано 3640 тонн металоконструкцій, зокрема сьогодні в активній фазі на майданчику монтаж естакади відвантаження зерна на річковий та автомобільний транспорт та транспортних галерей.

До кінця цього тижня підрядники вже мають закінчити всі оздоблювальні роботи в адміністративно-лабораторному корпусі, їдальні та пожежному депо і майстерні, після чого розпочнеться їх умеблювання та створення належних робочих умов для колективу філії «Тернівська», який налічуватиме 120 працівників, здебільшого із числа місцевого населення.

Тим часом у робочій вежі триває встановлення необхідного технологічного обладнання від провідних виробників світу, а саме: сепаратори зерна і скальпелятори (BUHLER GmBh, Швейцарія), а також транспортне обладнання (Cimbria Unigrain A/S, Данія). Запорізька організація «Січ Енерго» розпочала прокладання кабелю для забезпечення подачі живлення, таким чином до 10 червня на майданчику фінішують абсолютно всі будівельно-монтажні роботи, давши початок пусконалагоджувальним роботам.

На збудованому причалі, довжина якого 150 м, завершується монтаж суднонавантажувальної машини британського виробництва Telestack TS 527. Судновий навантажувач здатний завантажувати судна вантажопідйомністю від 3000 до 5000 тонн, з максимальною продуктивністю 500 тонн/год. Подача матеріалу на навантажувач передбачена з берегового ланцюгового конвеєра скребкового типу.

Найскладніше завдання, що сьогодні стоїть перед будівельниками, – це будівництво 29,4 тис. кв. м внутрішніх бетонних під’їзних шляхів й стоянки для відстоювання автотранспорту тощо, що ускладнювалось останнім часом несприятливими погодними умовами. Однак роботи продовжують виконуватися відповідно до поставлених строків, без суттєвих затримок. Понад 1000 будівельників як одна велика команда сьогодні одночасно працюють на будівельному майданчику. Реалізуючи черговий інвестиційний проект з будівництва потужного перевантажувального термінала, що вже з початку цього маркетингового року слугуватиме аграріям як Запорізької, так і Дніпропетровської областей, компанія «НІБУЛОН» не лише забезпечує роботою близько 70 підрядних організацій, а й підприємства інших важливих галузей економіки нашої країни, що сприяє їхньому розвитку.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости