Общество | Николаев, 23 Ноября, 2018

«НІБУЛОН» зацікавлений у розвитку свого міста та всієї України: освітяни продовжують знайомитися з підприємствами компанії

Свежие новости: «НІБУЛОН» зацікавлений у розвитку свого міста та всієї України: освітяни продовжують знайомитися з підприємствами компанії

20 листопада суднобудівний завод і перевантажувальний термінал ТОВ СП «НІБУЛОН» відвідали вчителі географії та економіки шкіл Миколаївщини, що проходять курси підвищення кваліфікації при обласному інституті післядипломної освіти.

Візити педагогів стали уже традиційними, й, як і кожного року, жоден з екскурсантів не лишився байдужим. Розпочалось знайомство з компанією з нібулонівської верфі, де гості побували у нових виробничих цехах та побачили на власні очі складний процес будівництва суден. Вразило гостей й те, що сьогодні підприємство активно працює відразу над п’ятьма замовленнями двох масштабних проектів: POSS-115 (4 буксири) та П-140 (потужний самохідний перевантажувач). Також усіх здивувало, як колишній занедбаний суднобудівний завод перетворився на таке потужне сучасне підприємство європейського рівня з імпортним обладнанням від провідних виробників світу. 

– Дуже приємно бачити, що залучаються не лише природні переваги країни на світовому ринку, але й інтелектуальні можливості та знання українських спеціалістів для відбудовування такої важливої машинобудівної галузі, як суднобудування. Адже у свій час усе починалося саме з миколаївських адміралтейських верфей, місто пишалося своїм суднобудуванням. І те, що «НІБУЛОН» розвиває цю частину славетної традиції міста, говорить про його зацікавленість у розвитку Миколаєва й всієї області, – розповідає Іван Григорович Савчук, старший науковий співробітників Інституту географії НАН України.

На перевантажувальному терміналі компанії освітяни познайомилися з сучасною потужною виробничо-технологічною лабораторією, оснащеною (за найвищими світовими стандартами) лабораторним і дослідницьким обладнанням для визначення показників якості та наукових досліджень із зерном і продуктами його переробки. Аналогів такої лабораторії немає в Україні.

Приємно вразила гостей й організація виробничого процесу, де всі ланки (від приймання зерна до відвантаження готових партій на експорт) чітко узгоджені між собою. Відмітили освітяни й професійність співробітників компанії.

– Оскільки «НІБУЛОН» насамперед експортна компанія, то значна увага приділена саме лабораторіям, високотехнологічному обладнанню. Те, що ми побачили, говорить про серйозну відповідальність компанії щодо якості продукції. Про це також свідчить і наявність спеціалістів саме з питань перевірки якості, сортування, зберігання зерна для подальшого його вивозу за кордон. Сьогодні ми побачили, що компанія дуже позитивно ставиться до візитів учительської громади і особливо вчителів з сільської місцевості. Це є цінним, оскільки педагоги мають унікальну можливість дізнатися про «НІБУЛОН» не на підставі якоїсь інформації з мережі, а зі свого особистого враження, – продовжує  Іван Григорович Савчук.

Не залишилася поза увагою відвідувачів й зразкова чистота на підприємствах та  численні зелені зони:

– Приємно, що керівництво компанії, насамперед, думає і дбає про людей, які працюють на підприємствах. У вас так зелено на території, повсюди квіти, хоч на вулиці уже давно не літо. Ви робите усе, щоб співробітникам було приємно працювати на суднобудівному заводі та перевантажувальному терміналі, – зауважує вчитель Тетяна Володимирівна Тіщенко.

Прощаючись,  гості подякували за  цікаву екскурсію та підкреслили, що сьогодні у них була унікальна можливість побачити роботу такої потужної компанії, завдяки якій відбувається промисловий розвиток в країні уже сьогодні, а Олена Миколаївна Чайка, вчитель, підкреслила:

Дякуємо, що ви доводите, що у нас не все так сумно, як говорять, що у нас є перспективи, є майбутнє. Тепер ми маємо, що розповісти дітям на уроці. Адже «НІБУЛОН» зацікавлений у розвитку свого міста та всієї України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости