Экономика | Николаев, 8 Февраля, 2018

«НІБУЛОН» та компанія «SALIC» обговорили співпрацю у сфері розвитку зернової логістичної системи та будівництва мережі елеваторних комплексів в Україні

Свежие новости: «НІБУЛОН» та компанія «SALIC» обговорили співпрацю у сфері розвитку зернової логістичної системи та будівництва мережі елеваторних комплексів в Україні

6 лютого 2018 року відбулась зустріч генерального директора компанії «НІБУЛОН» Олексія Вадатурського та голови наглядової ради компанії Клаудіо Скаррози з директором лондонського представництва інвесткомпанії «SALIC» Крістіаном Йоргом.

Компанія «SALIC» працює з 2012 року, ії власником є  Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії. Це вже друга зустріч представників компаній, перший етап перемовин проходив у Швейцарії.

«НІБУЛОН», як і Україну в цілому, цікавлять ринки збуду сільгосппродукції. Саудівська Аравія є одним з найбільших імпортерів ячменю і продовольчої пшениці у світі, а компанія «НІБУЛОН» має успішний досвід постачання сільгосппродукції до цієї країни. З огляду на це, основною темою перемовин став розвиток стратегічного співробітництва з метою забезпечення продовольчої безпеки Саудівської Аравії та її партнерів.

Зокрема, Крістіан Йорг поділився досвідом компанії «SALIC» щодо інвестицій обсягом 2 млрд дол. в організацію логістичної системи з перевезень зерна в Канаді. Зважаючи на те, що «НІБУЛОН» – відомий у всьому світі лідер зернового ринку України, найбільший інвестиційний фонд Саудівської Аравії не міг не звернути увагу на досягнення компанії у розвитку кращої в Україні логістичної інфраструктури.  Фонд має наміри разом із компанією «НІБУЛОН» взяти участь у подальшому розвитку логістичної системи, будівництві елеваторних комплексів та співпраці з розширення земельного банку в Україні.

Крім того, Крістіан Йорг відзначив високий рівень організації праці та технологічного оснащення перевантажувального термінала та суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН» у Миколаєві. Він особливо був вражений сучасною лабораторією термінала компанії, у  якій представлене найкраще обладнання провідних світових виробників.  Крістіан Йорг мав змогу високо оцінити і хід реалізації інвестиційного проекту компанії «НІБУЛОН»: будівництво комплексу з перевалки зернових та олійних культур у складі перевантажувального термінала, реконструкція потужностей заводу та зведення флоту.

Суднобудівна програма компанії «НІБУЛОН» також викликала живий інтерес гостя. Він особливо відзначив високу інтенсивність праці на суднобудівному заводі «НІБУЛОН» та рівень виконання замовлень. Крістіан Йорг відвідав і  унікальний плавкран компанії «Святий Миколай», який сьогодні задіяний в реконструкції сліпу.

Крістан Йорг підкреслив, що це унікальний випадок, коли аграрна компанія має власний суднобудівний завод і самостійно будує флот. На його думку, щоб бути лідером у аграрному секторі в Україні, необхідно мати найсучасніший флот, елеваторні комплекси, суднобудівні потужності.

За результатами зустрічі було намічено подальший план налагодження зв’язків між двома компаніями,  зокрема щодо поставки української  сільгосппродукції  до Саудівської Аравії та країн Близького Сходу. У подальшому очікується візит до компанії «НІБУЛОН»  керівництва інвесткомпанії «SALIC» та Державного інвестиційного фонду Саудівської Аравії.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости