Экономика | Николаев, 1 Марта, 2018

«НІБУЛОН» провів зустрічі з низкою фінансових партнерів, які разом з компанією інвестують в економіку України

Свежие новости: «НІБУЛОН» провів зустрічі з низкою фінансових партнерів, які разом з компанією інвестують в економіку України

Сьогодні «НІБУЛОН» продовжує успішну реалізацію грандіозного інвестпроекту. Високі досягнення компанії – це результат багатьох факторів: стратегічне бачення керівництва, злагодженість команди однодумців, професійність та досвід фахівців, багаторічна наполеглива праця. І головне, цього успіху не було б без підтримки  надійних партнерів. Серед таких стратегічних партнерів компанії «НІБУЛОН» – провідні міжнародні фінансові інститути: Європейський інвестиційний банк, Міжнародна фінансова корпорація, Європейський банк реконструкції та розвитку.

Так, лише нещодавно ми розповідали про підписання компанією «НІБУЛОН» угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку про надання фінансування на суму 50 млн доларів США, а також теплу зустріч двох давніх партнерів «НІБУЛОН» і «FENDT» у Баварії.

Цей тиждень компанія «НІБУЛОН» присвятила перемовинам з провідними представниками банківської системи Європи. Так, 26 лютого у Люксембурзі відбулась зустріч керівництва компанії «НІБУЛОН» з Європейським інвестиційним банком на чолі з  віце-президентом ЄІБ Вазилем Худаком.

«Завжди приємно бачити очі партнерів, які цінують нашу співпрацю, задоволені спільною роботою, тим, що їхні кошти працюють на благо економіки компанії та всієї України. Саме це я побачив в очах наших партнерів з ЄІБ, які першими виділили кошти нашій українській компанії, без гарантій з боку держави чи європейських банків, а тільки під зобов’язання компанії», – зазначив генеральний директор «НІБУЛОНа» Олексій Вадатурський.  

Підписання угоди про виділення ЄІБ 74 млн доларів США компанії «НІБУЛОН» на розвиток та модернізацію логістичної інфраструктури в Україні відбулось 19 грудня 2016 року у Брюсселі в будівлі Європейської комісії. І ось цими днями партнери зустрілись у теплій та дружній обстановці для обговорення поточного стану реалізації інвестиційної програми та подальших планів співпраці.

«Нам було приємно доповісти, що було зроблено компанією «НІБУЛОН» за 2017 рік, а зроблено чимало, –  як зазначив Олексій Вадатурський, представники банку дуже задоволені станом та швидкістю реалізації проекту компанії «НІБУЛОН». – Ми також розповіли про інвестиційні проекти, які «НІБУЛОН»  планує реалізувати вже до 1 червня 2018 року,  а також перспективи розвитку нашої компанії в цілому. Адже такі партнери, коли починають працювати разом, дійсно стають стратегічними. Таке партнерство не завершується звичайним підписанням кредитної угоди та поверненням коштів. Ці партнерські відносини визначають та стимулюють подальший розвиток компанії. І в цій співпраці змінюється не лише обличчя безпосередньо самої компанії, але й обличчя всієї України. Ми розповіли про свої плани і запропонували дуже цікаві проекти подальшого розвитку компанії в Україні та поза її межами. Ми також поділилися проблемами, що стоять сьогодні на заваді створення сприятливих інфраструктурних умов в нашій країні. На превеликий жаль, сьогодні у Міністерства інфраструктури України не відчувається бажання творити для України і для свого народу. Але, незважаючи на всі перепони зі сторони відомства і окремих його чиновників, та завдяки підтримці очільників областей і міст, а також громади, наша компанія сьогодні успішно відроджує Дніпро, інвестує в економіку регіонів України. І абсолютна заслуга в цьому таких надійних партнерів, як ЄІБ. Тому компанія «НІБУЛОН» дуже вдячна банку за таку всебічну підтримку і можливість відверто обговорити ті нагальні проблеми, що стоять сьогодні на заваді розвитку економіки України».

Представники «НІБУЛОНа» особисто зустрілись із великою командою ЄІБ, яка працює над проектом компанії. Близько десяти представників банку прийшли на зустріч з українською компанією.

Зустріччю з керівництвом ЄІБ у Люксембурзі цей тиждень для компанії «НІБУЛОН» не завершується. На черзі великі конструктивні перемовини та багато приємних зустрічей з відомими банками-партнерами: Credit Agricole S.A. та Natixis у Парижі (Франція), Arab Bank, ING, BIC-BRED, ВСР, BNP, UBS у Женеві (Швейцарія), Rabobank у Утрехті та FMO, ATB, ABN у Гаазі (Нідерланди).

«Це дуже насичена програма. І «НІБУЛОНу» як завжди є про що звітувати перед своїми партнерами, є позитивний результат і впевненість у подальшій співпраці, а значить,  наша компанія, безумовно, досягне нових висот, зробивши великий внесок у розвиток економіки нашої країни, інвестуючи в Україну та посилюючи наші позиції у світі», – підкреслив Олексій Вадатурський. 

За його словами, програма цього тижня складна,  але дуже цікава. Особливістю є те, що щодня відбувається 5-6 важливих зустрічей. Члени делегації компанії постійно переїжджають з однієї європейської країни в іншу. Жартують навіть, що перше, про що думаєш, коли прокидаєшся вранці – в якій сьогодні ти країні? Але керівництву компанії «НІБУЛОН» не звикати працювати в такому напруженому ритмі. Компанія здійснює насичену діяльність як в Україні, так і поза її межами. І саме це є основою для нових досягнень. Від такої компанії можна чекати лише позитиву, адже у «НІБУЛОНа» амбітні плани, надійні партнери і повага як звичайних людей, так і відомих компаній-партнерів. А всі проблеми та перешкоди, які в нас сьогодні є, можливо подолати загальними зусиллями і досягти того, щоб Україна стала дійсно європейською країною.

* * *

Зазначимо, що в рамках реалізації інвестиційного проекту компанією  тільки за минулий рік було збудовано два перевантажувальні термінали на Дніпрі у Запорізькій і Херсонській областях та один елеваторний комплекс у м. Сватове Луганської області, завдяки чому на будівництві кожного підприємства роботою були забезпечені 1500 будівельників, а загалом створено 300 додаткових робочих місць. Продовжено і реалізацію суднобудівної програми компанії та проведено модернізацію суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН», зокрема введено в експлуатацію два нових цехи з автоматичною лінією очистки та ґрунтовки металопрокату і металообробки з машинами плазмового і газового різання, а також збірно-секційний цех з надсучасним обладнанням від провідних виробників світу.

Масштабна реконструкція суднобудівного підприємства «НІБУЛОН», що стала можливою завдяки  підтримці ЄІБ, виводить його на абсолютно новий вищий рівень. Після її завершення суднобудівно-судноремонтний завод компанії буде найсучаснішим в Україні і, без сумніву, одним з найкращих в Європі. Так, на сьогодні «НІБУЛОН» також завершив перший етап перебудови сліпу, що дозволяє спускати 100-метрові судна, а у майбутньому дозволить спускати та обслуговувати судна до 140 м. Першим 100-метровим судном, що буде спущено з оновленого сліпу заводу компанії у найближчі дні, стане несамохідне судно проекту В5000, збудоване також за кошти ЄІБ.

У рамках співпраці з ЄІБ триває реконструкція суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН», а також будівництво двох багатоцільових буксирів-кантувальників проекту Т3500 та несамохідних суден проекту В5000. Крім того, у найближчих планах компанії «НІБУЛОН» будівництво ще двох перевантажувальних терміналів на Дніпрі у Запорізькій та Дніпропетровській областях.

 

Джерело: nibulon.com

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости