Экономика | 19 Мая, 2023

НБУ вводить в обіг нову 10-гривневу монету

Свежие новости: НБУ вводить в обіг нову 10-гривневу монету

Нацбанк у п'ятницю, 19 травня, представив нову оборотну пам'ятну монету, присвячену Силам підтримки Збройних Сил України.

Про це  повідомляє  прес-служба НБУ.

Наголошено, що тираж нової монети складає 10 мільйонів штук. 

"Прийматися ці монети від клієнтів також будуть як звичайні оборотні монети номіналом у 10 грн. Поступово в готівкове обіг буде введено майже 10 млн таких оборотних пам'ятних монет", - йдеться у повідомленні.

Монета була виготовлена ​​із сплаву на основі цинку з нікелевим покривом, маса – 6,4 г, діаметр – 23,5 мм. Група монети – рифлена.

На реверсі зображено емблему та гасло Сил підтримки ЗСУ: Завжди поруч.

Аверс монети буде ідентичним аверсу оборотної монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року. У Центрі монети в обрамленні давньоруського орнаменту буде зображено номінал монети, рік карбування та герб України. 

Як повідомили у НБУ, дизайном монети займалися Володимир Дем'яненко та Ольга Коваленко. А скульпторами виступили Володимир Дем'яненко та Володимир Атаманчук.

НБУ вводить в обіг нову 10-гривневу монету (фото)
 
 
 
 
 
 
 
 
НБУ вводить в обіг нову 10-гривневу монету (фото)
 
 
 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости