Политика | 11 Января, 2024

НАЗК склало протокол на Шмигаля

Свежие новости: НАЗК склало протокол на Шмигаля

Голова Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков склав протокол щодо прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Про це відомство повідомило у четвер, 11 січня. 

«Керівник уряду, попередньо розглянувши повідомлення про корупцію від викривача, а саме працівника Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), дав доручення відповідним посадовим особам опрацювати таке повідомлення та за результатами поінформувати заявника та Кабінет Міністрів. При цьому серед посадових осіб, яким було доручено розглянути повідомлення, був голова КРАІЛ Іван Рудий, про протиправні дії якого і повідомлялося», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що після цього посадова особа ухвалила рішення про порушення дисциплінарного провадження щодо викривача.

«Однак, згідно із законодавством, викривач не може бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності або підданий з боку його керівника або роботодавця іншим негативним заходам впливу. Встановивши факт таких дій, НАЗК склало протокол щодо голови КРАІЛ 5 січня 2024 року», - заявили у відомстві.

Як зазначено, таким чином прем'єр вчинив адміністративне правопорушення, оскільки незаконно розголосив інформацію про викривача, яка стала йому відома у зв'язку із виконанням службових обов'язків.

НАЗК запросило прем'єр-міністра для ознайомлення з протоколом на 10 січня, але він не з'явився у зазначений термін і не повідомив про причини неявки.

«Тому НАЗК направило протокол для розгляду до суду за місцем скоєння правопорушення. Якщо суд визнає Дениса Шмигаля винним у скоєнні адміністративного правопорушення, то на посадову особу буде накладено штраф із позбавленням права обіймати певні посади на один рік, що стане підставою для внесення відомостей про нього до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні чи пов'язані з корупцією правопорушення», - додали у НАЗК.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты