Криминал | 23 Мая, 2024

Нацполіція затримала учасників «сходок»

Свежие новости: Нацполіція затримала учасників «сходок»

В Києві поліцейські затримали "кримінального авторитета", лідерів та учасників злочинних груп, які проводили "сходки". Вони збирались обговорити перерозподіл сфер злочинного впливу і контроль над групами, які здійснювали переправлення ухилянтів через кордон.

Про це повідомляє Нацполіція України.

Між угрупованнями були розподілені сфери впливу у злочинному середовищі та визначений порядок фінансових надходжень. Незаконно здобуті гроші використовували для наповнення "злодійського общаку" і забезпечення різними благами засуджених поплічників у місцях позбавлення волі.

"Лідери угруповання поширювали свій злочинний вплив на територію Сумської, Чернігівської, Київської областей та міста Київ", - йдеться в повідомленні.

Вони організували проведення кількох таких «сходок». На злочинні зібрання запросили у якості «третейських суддів» лідера ще одного злочинного угруповання – довірену особу «вора в законі» на прізвисько Куцу, а також в режимі онлайн доєднався «вор в законі» на прізвисько Лавасогли Батумський (справжнє ім'я – Міндія Горадзе, його раніше затримували в Миколаєві).

"За його участі ухвалили рішення щодо контролю угрупованнями нелегальних схем переправлення громадян через державний кордон. Також визначили відсоток від загальної суми отриманих коштів, який лідери злочинних груп повинні вносити до "общаку", - додають у відомстві.

Поліцейські задокументували проведення п’ятьох злочинних зібрань на території Києва за участю представників трьох кримінальних кланів, та зібрали докази їхньої причетності до протиправної діяльності.

З метою нейтралізації злочинних угруповань провели спецоперацію на території Києва, Сумської, Чернігівської та Київської областей. За її результатами оперативники затримали «кримінального авторитета», двох лідерів злочинних груп та двох їх учасників.

Під час обшуків поліцейські вилучили 70 тисяч доларів, зброю та набої, посвідчення різних правоохоронних органів, органів державної влади та медіа з ознаками підробки, мобільні телефони, банківські картки, набори відмичок, автомобілі, тощо.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним у вигляді тримання під вартою. Максимальне покарання, яке може загрожувати фігурантам – до 12 років позбавлення волі.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты