Общество | Вознесенск, 12 Ноября, 2019

Національним демократичним інститутом міжнародних відносин (в рамках програми DOBRE) презентовано Інструментарій гендерної рівності

Свежие новости: Національним демократичним інститутом міжнародних відносин (в рамках програми DOBRE) презентовано Інструментарій гендерної рівності

6-7 листопада 2019 року міський голова Віталій Луков та уповноважена з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі Тетяна Бобриніченко взяли участь у Презентації Інструментарію гендерної рівності, який був розроблений Національним демократичним інститутом (НДІ) в рамках програми DOBRE. Інструментарій – це комплексна система, яка дозволяє оцінити реальний стан гендерної рівності у різних сферах життя громади та розробити покроковий план дій щодо його покращення. Позитивним є той факт, що над Інструментарієм працювала група фахівців НДІ, які є не просто теоретиками, а які добре обізнані з тим, чим сьогодні живуть громади, які проблеми перед ними постають та якими ресурсами вони наділені. Це посилює прикладний характер Інструментарію та його адаптованість до використання в громадах.

Територіальна громада міста Вознесенська вже пройшла оцінювання за Інструментарієм та високо відзначила його роль у процесах реалізації гендерної політики на місцевому рівні. На основі результатів оцінки стану гендерної рівності розпочато роботу над розробкою Плану дій в рамках імплементації Європейської хартії рівності жінок та чоловіків у житті місцевих громад, до якої наша громада приєдналася 22 березня 2019 року.

Сьогодні потрібно розуміти, що гендерна рівність – це не винятково жіноча тема, це широкий спектр проблем за різними показниками дискримінації, який, на жаль, має місце в нашому суспільстві. Ігнорування гендерних проблем призводить до значних суспільних витрат, завдає збитків добробуту людей, впливає на можливості сталого зростання та ефективності управління. Тож, Інструментарій - це покроковий алгоритм з гендерного мейнстримінгу, який з’явився дуже вчасно, адже він допоможе врахувати ґендерний аспект на всіх етапах розробки місцевої політики, а отже сприятиме розвитку громади, усуненню проявів будь-якої дискримінації, врахуванню і максимальному задоволенню потреб всіх мешканців.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты