Политика | Николаев, 25 Января, 2023

Начальник Миколаївського облздраву розказав про лікаря-офтальмолого з Сирії, для якого Україна стала другою домівкою

Свежие новости: Начальник Миколаївського облздраву розказав про лікаря-офтальмолого з Сирії, для якого Україна стала другою домівкою

Лікар-офтальмолог Джра Оссама, який народився у Сирії, але у 2014 році був змушений через війну покинути країну та переїхати до Украини, працює в КНП «Обласна офтальмологічна лікарня» Миколаївської обласної ради.

Про це на своїй сторінці у Facebook розказав начальник управлыння охорони здоров'я Миколаївської ОВА Максим Безносенко.

За слрвами Безносенко, Оссама отримав освіту в Одеському державному медичному університеті. Після цього працював лікарем-офтальмологом у Сирії. Але у зв’язку з початком війни був змушений покинути рідний дім та переїхати з сім’єю до України.

«У 2014 році почав працювати лікарем-офтальмологом ургентної служби в КНП «Обласна офтальмологічна лікарня» Миколаївської обласної ради. І тут його вдруге наздогнала війна. І вдруге до цього напряму причетна росія. Лікар, яким я пишаюся, прийнявши для себе Україну як Батьківщину, залишився з нами у ці часи випробувань та навіть почав вивчати українську мову», - розказав Безносенко.

Джра Оссама продовжує надавати медичну допомогу. З червня 2022 року виїжджав в райони під час бойових дій для надання медичної допомоги мешканцям сіл та міст області (обробка вибухових травм, надання консультативної допомоги при очних захворюваннях та інше). У перші дні визволення частини Херсону надав консультативно-медичну допомогу на деокупованій частині Херсонської області (у Киселівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини), додав Безносенко.

«Дякую лікарю Оссамі та усім лікарям-офтальмологам, які працюють у цей нелегкий воєнний час. Разом до перемоги», - резюмував керівник облздраву.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты