Политика | 22 Января, 2023

НАБУ затримало на хабарі заступника міністра інфраструктури Лозинського, – ЗМІ

Свежие новости: НАБУ затримало на хабарі заступника міністра інфраструктури Лозинського, – ЗМІ

НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозінського.

Про це пише «Українська правда» із посиланням на співрозмовників серед правоохоронців та в Кабміні.

За інформацією видання, розслідування ведеться за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем у великому розмірі або вчинене посадовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Кримінальне провадження розслідується з вересня 2022 року.

Видання повідомляє, що на початку листопада Кабінет міністрів призначив першого заступника міністра розвитку громад та територій Василя Лозінського виконувачем обов'язків міністра після звільнення з цієї посади Олексія Чернишова.

Пізніше Кабмін об'єднав міністерства інфраструктури та розвитку громад та територій. Об'єднане міністерство очолив Олександр Кубраков, а Лозінського було призначено його заступником.

«Джерела УП повідомили, що Лозинського звинувачують в отриманні хабара в розмірі 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів. Повна сума закупівлі складала 1,8 мільярда гривень», - пише видання.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости