Криминал | 6 Ноября, 2022

НАБУ під час обшуку знайшло у запорізької чиновниці пакетик з порошком та скручені купюри

Свежие новости: НАБУ під час обшуку знайшло у запорізької чиновниці пакетик з порошком та скручені купюри

НАБУ провело обшуки у директора департаменту культури та туризму Запорізької міської ради та секретаря гуманітарного штабу та знайшло докази, що підозрювана може споживати наркотики.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду.

Чиновницю підозрюють в розтраті майна, відмиванні грошей, незаконному зберіганні наркотиків та незаконному збагаченні.

“В ході обшуку у жіночій сумці серед особистих речей та документів ОСОБА_1 (підозрюваної) виявлено жіночу косметичку рожевого кольору, всередині якої знаходились дев`ять прозорих поліетиленових пакетиків із залишками порошкоподібної речовини білого кольору та один прозорий поліетиленовий пакетик з порошкоподібною речовиною білого кольору. Також у вказаній жіночій косметичці рожевого кольору виявлено дві скручені іноземні купюри номіналом 100 євро та номіналом 1000 угорських форинтів. В ході обшуку ОСОБА_1 пояснила, що жіноча сумка, в якій була виявлена косметичка, належить їй та перебуває в її користуванні, однак їй невідомо, кому належить рожева косметичка та речі, що в ній знаходяться”, - говориться в ухвалі суду.

В прокуратурі вважають, що “скручені іноземні купюри пристосовані для інтерназального вживання наркотичних речовин” (вживання наркотиків). На вилучені речі, а також телефон наклали арешт, який підозрювана через суд намагалась відмінити.

Запорізький центр розслідувань пише, що купюри та пакетики зі слідами порошку знайшли в директорки департаменту культури і туризму Катерини Сімонової. 30 серпня у запорізьких чиновників, які мають відношення до Гуманітарного штабу, детективи НАБУ провели обшуки. Серед фігурантів обшуку є заступниця голови ОДА Злата Некрасова, депутат обласної ради Віктор Щербина, а також Катерина Сімонова.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты