Общество | Южноукраинск, 25 Мая, 2017

На ЮУАЕС завершено цикл занять з профорієнтації для старшокласників

Свежие новости: На ЮУАЕС завершено цикл занять з профорієнтації для старшокласників

Управління кадрів спільно з управлінням інформації та громадських зв’язків  ВП «Южно-Українська АЕС» завершили  черговий цикл профорієнтаційних занять для старшокласників. Загалом протягом 2016-2017 навчального року заняття відвідали 792 учні з 35 шкіл 30-кілометрової зони атомної станції - майбутні випускники загальноосвітніх шкіл Арбузинського, Братського, Вознесенського, Доманівського, Первомайського районів, міст Южноукраїнськ і Вознесенськ.

Під час лекцій старшокласникам представляли спеціальності, затребувані в атомній галузі, та перелік вищих навчальних закладів, у яких можна отримати профільну освіту. Окремо йшла мова про тристоронні договори цільової підготовки молодих фахівців для Южно-Українського енергокомплексу «АЕС-виш-студент». Укладання такої угоди та подальше дотримання її умов забезпечує молодим людям гарантоване працевлаштування у ВП ЮУАЕС. Старшокласникам, зокрема, розповідали, що обираючи професію атомника, вони можуть розраховувати на гідну оплату своєї праці та серйозні соціальні гарантії в майбутньому. При цьому рівень їхніх знань і кваліфікація мають бути дуже високими, оскільки їм належить обслуговувати складне обладнання.

Нині тристоронні договори цільової підготовки молодих фахівців для АЕС укладаються з Одеським національним політехнічним університетом, Вінницьким національним технічним університетом, Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. І.Сікорського», Національним університетом «Львівська політехніка», Українським державним хіміко-технологічним університетом, Київським національним університетом ім. Т.Шевченка та Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут». Перелік вишів продовжує розширюватися. «Нині ця робота виходить на міжнародний рівень, - зазначає провідний інженер управління кадрів ВП ЮУАЕС Алла Мосяєва. – На початку квітня у дирекції компанії «Енергоатом» відбулася нарада з питань співробітництва з вищими навчальними закладами в плані підготовки кадрів для АЕС, на якій вирішено допрацювати та направити на узгодження в установленому порядку угоду про партнерство з чеським Університетом Західної Богемії. Пілотною станцією у вивченні можливості укладання тристоронніх договорів «НАЕК – Університет Західної Богемії – Студент» обрано Южно-Українську АЕС».

У недалекому майбутньому, по успішному завершенні навчання та за умови дотримання всіх пунктів укладеної угоди, членами колективу ВП ЮУАЕС стануть 85 студентів, які нині  навчаються за тристоронніми договорами.

Під час профорієнтаційних занять молоді люди дізнавалися і про унікальність підприємства, на якому, можливо, працюватимуть у майбутньому. Южно-Український енергокомплекс вирізняється тим, що разом з АЕС до його складу входить каскад ГЕС-ГАЕС. Це єдине таке енергопоєднання на території України. Разом з представниками традиційних «атомних» спеціальностей тут працюють і спеціалісти-гідроенергетики.

Учасників профорієнтаційних занять знайомили з роботою всіх трьох складових ВП ЮУАЕС: екскурсії включали огляд Олександрівськой ГЕС і Ташлицької ГАЕС, а також відвідування повномасштабного тренажера Южно-Української АЕС. У інформаційному центрі атомної станції за допомогою спеціальних макетів майбутнім абітурієнтам демонстрували принципи роботи основного обладнання підприємства.

Масштабну та планомірну діяльність з професійної орієнтації старшокласників населених пунктів зони спостереження ЮУАЕС розпочато в 2013-2014 роках. Підготовка висококваліфікованого персоналу для атомних станцій - одне з пріоритетних завдань галузі. На АЕС і в дирекції Енергоатома цьому питанню приділяється серйозна увага. Роботі з молоддю присвячено один з розділів колективного договору компанії.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты