Экономика | Южноукраинск, 15 Апреля, 2017

На ЮУАЕС відбулося засідання штабу з реконструкції системи техводопостачання

Свежие новости: На ЮУАЕС відбулося засідання штабу з реконструкції системи техводопостачання

На плановому засіданні оперативного штабу* з реалізації проекту «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1...3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС», що відбулося 13 квітня, розглянуто поточний стан справ на об'єкті та хід виконання графіка будівництва.

У нараді під головуванням віце-президента НАЕК «Енергоатом» Айдина Айсіна взяли участь представники дирекції атомної енергокомпанії, фахівці Южно-Українського енергокомплексу, ПАТ «Юженергобуд» (генеральний підрядчик) і ВАТ «Харківський науково-дослідний проектно-конструкторський інститут «Енергопроект» (генпроектувальник).

Під час зустрічі зазначалося, що будівельні роботи на першій черзі бризкальних басейнів (басейни №1 і №2) ведуться високими темпами. У основу басейну №1 укладено 4,8 тис. м3 бетону (41%), тут встановлено 450 т (51%) армосіток, змонтовано 820 погонних метрів (43%) роздавальних трубопроводів. Облаштування основи чаші другого басейну увійшло в завершальну стадію. Будівництво ведеться відповідно до розробленого графіка. Щоб не втратити темпів робіт і завершити їх у встановлені терміни ухвалено рішення сконцентрувати техніку, сили та фінанси на першій черзі бризкальних басейнів.

Окрему увагу на засіданні було приділено питанню проектування будівлі насосної станції для подачі води на бризкальні басейни. Напередодні на южно-українському майданчику відбулася робоча нарада за участі переможця тендеру на постачання насосного обладнання - італійської фірми «TERMOMECCANICA POMPE S.p.A», на якій було уточнено вихідні параметри насосних агрегатів. Учасники штабу констатували, що в зв'язку з конструктивними особливостями цього устаткування виникла необхідність виконання додаткового обсягу проектних робіт. Ускладнила ситуацію і несвоєчасна передача вихідних параметрів компанією-виробником. Усе це призвело до відхилення від графіка. «Сьогоднішній штаб було присвячено коригуванню графіка реалізації проекту реконструкції системи техводопостачання Южно-Української АЕС, - підкреслив у підсумковому інтерв'ю представникам ЗМІ Айдин Айсін. - Сконцентрувавши та правильно  розподіливши свої сили,  ми зможемо впоратися з поставленим завданням і вже до літа наступного року забезпечимо роботу першого пускового комплексу бризкальних басейнів».

Проект «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1...3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС» затверджено Кабінетом Міністрів України на початку 2016 року. Його практичну реалізацію розпочато в середині березня минулого року.

Реконструкція системи техводопостачання ЮУАЕС дозволить суттєво підвищити ефективність роботи, а отже, і коефіцієнт використання встановленої потужності атомних енергоблоків за рахунок зняття обмежень на їх роботу в літній період. Нині через недостатню охолоджувальну спроможність Ташлицького водосховища потужність АЕС у спекотні літні місяці обмежується та складає 1600 мегават.

Додатковий річний відпуск електроенергії в результаті реалізації проекту складе від 547 млн кВт·год. (за затвердженими консервативними даними) до 2549 млн кВт·год. (за максимальною розрахунковою оцінкою).

 *Оперативний штаб з реалізації проекту створено наказом президента НАЕК «Енергоатом» у березні 2016 року для вирішення критичних питань, що виникають під час будівництва.

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты