Общество | Вознесенск, 28 Мая, 2023

На Вознесенщині працює єдина в області жінка-поліцейська офіцерка громади

Свежие новости: На Вознесенщині працює єдина в області жінка-поліцейська офіцерка громади На Вознесенщині працює єдина у регіоні жінка — поліцейська офіцерка громади

Реагування на заяви та повідомлення, проведення профілактичної роботи, запобігання та протидія домашньому насильству, контроль за дотриманням правил дорожнього руху, патрулювання населених пунктів – усе це та багато іншого входить до повноважень та щоденної роботи поліцейського офіцера громади. Винятково добре виходить поєднувати та виконувати усі обов’язки у поліцейської офіцерки Олександрівської громади, що на Вознесенщині, капітана поліції Анни Біличенко – єдиного ПОГа-жінки у регіоні.

"Свій шлях у поліції я розпочала у 2016 році на посаді дільничного у районному центрі. Та коли дізналась про відбір поліцейських офіцерів громади, вирішила, що саме на цій посаді хочу продовжувати службу," — говорить Анна.

Потім було навчання та випускні іспити. І ось уже більше двох років капітан поліції успішно виконує поліцейські функції у більш ніж 10-ти тисячній громаді.

Цілодобова присутність, щоденні виклики, повсякчасна допомога та взаємодія із місцевими мешканцями, рейди з апаратом селищної громади, пізнавальні та навчальні лекції для дошкільнят та школярів, запобігання злочинам, викриття правопорушень, а згодом робота під час війни – гуманітарна допомога усім, хто потребує, турбота про малозахищені верстви населення, тісна співпраця із головою територіальної громади та органами місцевого самоврядування – так коротко можна розповісти про щоденну роботу Анни Біличенко.

"До складу Олександрівської громади входить вісім населених пунктів, і у кожному мене чекали та потребували допомоги, особливо, коли розпочалось повномасштабне вторгнення. Тоді мені довелось працювати самій, хоча штат передбачає ще одну посаду ПОГа. Навантаження було чималим, але підтримка людей дозволяла мені справлятись із кожним викликом," — розповідає поліцейська офіцерка громади. — "Бувало, що за день я могла побувати одразу у всіх восьми селах – розвезти гуманітарну допомогу, відвідати сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах, скласти матеріали на домашнього кривдника, припинити хуліганські дії та встановити крадія."

Анна як ніхто інший знає, що головне завдання ПОГа орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень, що вміло і виконує.

"Якось мені довелось рятувати родину односельчан від масштабної пожежі та виносити двох сплячих дітей із задимленого будинку, а влітку надавати допомогу та везти у лікарню дівчинку з опіками ніг, яка стрибала через багаття під час свята Івана Купала," — згадує поліцейська.

У Анни Біличенко та її колеги є облаштована поліцейська станція, однак у кабінеті засиджуватись не доводиться.

Територія громади чимала, мешканців багато, але усі вони знають Анну, мають її мобільний номер, повсякчас бачуть її і звертаються до неї, так і формується довіра, — зазначає перший заступник голови Олександрівської громади Роман Секкер.

Поліцейська впевнена, що лише через повну віддачу та любов до людей і своєї справи буде вагомий результат у будь-якій діяльності.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты