Криминал | 23 Января, 2024

На Волині чоловіка за вилов риби в період нересту оштрафували майже на ₴1 мільйон

Свежие новости: На Волині чоловіка за вилов риби в період нересту оштрафували майже на ₴1 мільйон

На Волині засудили 36-річного чоловіка, який ловив рибу в період нерестової заборони. Рибалку зобов'язали заплатити 915 тисяч гривень компенсації.

Про це йдеться в судовому рішенні Ратнівського районного суду Волинської області.

Інцидент стався ще у квітні 2023 року на озері Оріхове, що розташоване на території гідрологічного заказника. Чоловік за допомогою трьох сіток спіймав 60 бичків, 19 окунів, 19 йоржів, 82 особини плітки.

Чоловіка затримали на місці злочину та склали протокол, який згодом направили до суду.

На судовому засіданні чоловік повністю визнав свою провину. Суддя, своєю чергою, звернув увагу на те, що обвинувачений має позитивні характеристики та виховує трьох дітей. У результаті суд призначив чоловіку штраф у 17 тисяч гривень і зобов'язав відшкодувати збитки в 914,6 тисячі гривень Держекоінспекції за незаконно виловлену рибу. Окрім того, рибалка повинен заплатити більше ніж 13 тисяч гривень за проведення експертиз. Рибальські сітки суд постановив знищити, а човен - конфіскувати в дохід держави.

Також варто зазначити, що вирок ще не набув законної сили, його можна оскаржити в апеляційному суді.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости