Общество | Южноукраинск, 31 Июля, 2019

На Ташлицькій ГАЕС відбулись навчання пожежників

Свежие новости: На Ташлицькій ГАЕС відбулись навчання пожежників

На Ташлицькій гідроакумулюючій електростанції 26 липня відбулись тактико-спеціальні навчання особового складу підрозділів Южноукраїнського міського гарнізону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту. У відпрацюванні навичок боротьби з вогнем узяв участь особовий склад трьох пожежно-рятувальних частин - №25, №27 і №28, а також персонал гідроакумулюючої електростанції.

За умовою навчань умовна пожежа сталася в приміщенні насосної для перекачування та фільтрації мастила - відбувся його розлив та загоряння. Відразу було розгорнуто штаб пожежогасіння, у складі якого були й фахівці гідрокомплексу.

«Взаємодія пожежних підрозділів і персоналу каскаду ГЕС-ГАЕС відбувається згідно з розробленими і затвердженими нормативними документами. Персонал гідростанції в установленому порядку повідомляє державну пожежну частину, забезпечує відключення приміщень від електричного струму, допуск до обладнання. У разі потреби надаються комплекти діелектричних засобів. Тобто, взаємодія з пожежними підрозділами підтримується увесь час, аж до того, як пожежу буде ліквідовано повністю», - розповів заступник головного інженера каскаду ГЕС- ГАЕС Богдан Пахомов.

До гасіння умовної пожежі були залучені 36 бійців особового складу і 8 одиниць техніки з усіх частин Южноукраїнського міського гарнізону оперативно–рятувальної служби.

Навчання мали на меті виробити в особового складу гарнізону навички працювати з пожежно-технічним та аварійно - рятувальним обладнанням, спеціальним спорядженням та засобами радіозв’язку. Відпрацьовувалась також взаємодія між підрозділами. Штаб на пожежі мав показати вміння керувати всіма силами та засобами, що беруть участь у гасінні пожежі, організовувати зв'язок між учасниками навчань, взаємодіяти з адміністрацією об’єкта, вести оперативну документацію. Перевірялись також дії адміністрації та персоналу Ташлицької ГАЕС у випадку пожежі.

Щоб вправно виконувати свою роботу, пожежники, окрім теоретичних і практичних занять з пожежогасіння, обов’язково вивчають об’єкти, які охороняють.

«Особовий склад обовязково вивчає район навчань. Окрім того пожежники, які охороняють той чи інший об’єкт, щомісяця обстежують приміщення і обладнання, яке там знаходиться»,зауважив заступник начальника Южноукраїнського пожежно-рятувального загону Євген Завалій, який виступав в ролі керівника навчань. Тренування пожежників на об’єктах енергокомплексу та міста проходять щокварталуКерівник навчань цього разу своїм підлеглим поставив оцінку «добре».

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости