Политика | Снигиревка, 1 Июля, 2017

На Снігурівщині ініціювали рішення про добровільне об’єднання територіальних громад району

Свежие новости: На Снігурівщині ініціювали рішення про добровільне об’єднання територіальних громад району

29 червня в кабінеті голови райдержадміністрації Інни Бойко відбулася зустріч з народним депутатом України Андрієм Вадатурським, головой райради Тетяною Мезіною, секретарем міськради Тетяною Андрющенко та представниками районної робочої групи з питань впровадження реформи децентралізації.

Розпочинаючи нараду, Інна Бойко розповіла про загальну ситуацію по впровадженню реформи децентралізації в районі. Нею було презентовано показники доходів та видатків по Тамаринській, Василівській та Павлівській сільських радах, які планують об’єднатися в одну громаду ОТГ “Заріччя”. Також, для порівняння вона навела показники та досягнення, які засвідчують роботу проведену апаратом міської ради спільно з депутатським корпусом за останні два роки.

Також, Інна Бойко повідомила, що 26 червня 2017 року Снігурівською міською радою вже вдруге було прийнято рішення про ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад Снігурівського району, відповідно до якого усім сільським радам буде направлено пропозиції з приводу об’єднання в одну громаду.

Бойко відмітила, що наведені показники були презентовані громаді сіл, які виявили бажання об’єднатися, щоб вони чітко розуміли, які “підводні камені” їх можуть чекати. Вислухавши доповідь голови, Андрій Вадатурський додав, що однією з найчастіших проблем після створення громад є недостатнє забезпечення кадрами. Інна Бойко зазначила, що в місті також спостерігається деякий “кадровий голод”, проте в місті цю пробему вирішити набагато легше на відміну від сільських рад, і при тому, що в місті вже є сформовані відповідні органи і структури. А новоутвореним ОТГ, які не увійдуть до складу міської громади, доведеться створювати усі відповідні органи самостійно, тому як місто їх обслуговувати вже не буде.

Якщо сільські голови-ініціатори відповідними розрахунками доведуть, що їх громада буде спроможною, ми їм відразу відповімо: “Давайте спробуємо”. Але поки що ми не отримали аргументованих доказів. Проте, якщо після об’єднання у людей виникнуть борги по заробітній платі, до кого їм потім звертатись? Тому, ми і пояснюємо їм, що є дві сторони “однієї медалі”, — додала Інна Бойко.

Загалом, процес обговорень на Снігурівщині йде повним ходом. 7 липня 2017 року о 16:00 в районному будинку культури заплановано проведення громадських обговорень з питань децентралізації.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты